Høj puls og udfordringer på Fyn

Naturoplevelser til lands og vands, som nok kan få en teenager til at svede.

Sov i hængehængekøjer i toppen af træerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lillebaelt Water.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en overnatning, der får adrenalinet til at pumpe – for sengen er en hængekøje, der er spændt ud mellem trætoppene.

Læs også: Smag på Fyn

Men når man først har hjulpet med til at rigge sengen til, har nydt udsigten over Lillebælt, har fået sig lagt tilrette i soveposen og har vænnet sig til bladenes raslen og hængekøjens blide vuggen, så kryber naturen med dens lyde og dufte helt ind under huden, og der venter en fantastisk nat.

Overnatning i trætoppene skal man være over 15 år for at prøve, og det er en ny »Lillebaelt Water«-aktivitet i Middelfart i denne sommer.

Under »Lillebaelt Water« navnet er samlet en række tilbud om aktiviteter i naturen og på vandet. Man kan for eksempel køre natursafari på mountainbike på udfordrende skovstier, forsøge sig med træklatring, hvor man skal være over fem år, eller tage et prøvedyk, hvor børn over 10 år, der kan svømme, kan være med. Eller man kan tage med på en guidet undervandsjagt med snorkel og spyd.

Sit-on-top-kajakker er så nemme og sikre at ro, at alle børn, som følges med en voksen, kan være med. Man kan ro en tur i kajakkerne, men også lege i dem, prøve at fange hinanden eller spille polo.

Stand up paddle er en anden mulighed på vandet. Og skal der fuld fart på, kan man tage på Lillebælt Safari i »vandrover« – en stor ribgummibåd.

Der er vandaktiviteter hver tirsdag på Middelfart Marina og hver torsdag ved Søbadet. Der kan bookes i forvejen på lillebaeltwaters.dk

Læs også: På cykel i det sydfynske