Hjælp, verdens smalleste gade forsvinder

Den lille, tyske provinsby Reutlingen har en stor turistattraktion: Verdens smalleste gade på 31 centimeter - men nu er husene ved at brase ned over den.

Spreuerhofstrasse er kun 31 cm bred på det smalleste sted. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Turister fra Asien og USA elsker at mase sig gennem verdens smalleste gade, Spreuerhofstrasse, der ligger i provinsbyen Reutlingen i det sydvestlige Tyskland.

Læs også: 

 

Men det kan snart være slut med at muntre sig på den 3,80 meter lange gade, for de ældgamle huse, der delvist er bygget af træ, bulner ud på grund af vandindtrængning og vil senest næste år gøre gaden umulig at passere. 

"En gade man ikke kan gå igennem, er ikke en rigtig gade, og så er det sjove forbi," siger Tanja Ulmer fra byens  turistkontor til Spiegel Online.

Spreuerhofstrasse er anerkendt som verdens smalleste af Guinness Book of World Records. Gaden opstod efter en storbrand i byen i 1726, der medførte, at byen besluttede at lave passager mellem husene for at hindre ilden i at brede sig så hurtigt.

I 1820 fik en administrator på rådhuset så den gode ide at udnævne passagen til en vaskeægte gade med vejskilte i hver ende af gaden. På vejskiltet er skrevet med stolthed, at gaden er verdens smalleste.

Men nu er de lokale svært nervøse for, at Reutlingen mister sin største turistattraktion. Det duer ikke at rive de ældgamle bygninger ned, for så vil gaden miste sin status som verdens smalleste.

Altså er den eneste mulighed at rette husene op, men hverken by eller ejere er indtil videre villige til at betale regningen. Hvis der ikke gøres noget, forventes gaden at måtte lukkes i 2013, og byen mister sin eneste attraktion.

Læs også: Verdens længste biltur gennem et bjerg