Hit med penge for ekstra kuffert

Alle amerikanske flyselskaber tager nu ekstra for kuffert nummer to mellem USA og Europa.

United Airlines holdt ud som det sidste selskab, der tillod to kufferter pr. rejsende. Men nu har også dette selskab besluttet, at nummer to kuffert skal koste ekstra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jewel Samad.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det startede som en måde for lavprisselskaberne at tjene penge på: At tage penge for indtjekket bagage. Men nu har metoden bredt sig til alle de store amerikanske flyselskaber, der flyver mellem USA og Europa.

Læs også: Lavprisselskab bliver dyrere

United Airlines holdt ud som det sidste selskab, der tillod to kufferter pr. rejsende. Men nu har også dette selskab besluttet, at nummer to kuffert skal koste ca. 270 kr. at tjekke ind, eller 240 kr., hvis man tjekker ind via nettet.

Chicago Tribune skriver, at alle førende amerikanske flyselskaber har indført afgifter for kuffert nummer to i år, i et forsøg på at tjene penge i lyset af faldende passagertal og færre business-passagerer. Det gælder selskaber som US Airways, Continental, American og Delta.

Bølgerne går allerede højt på Chicago Tribunes blog. Nogle opfordrer til helt at boykotte amrikanske selskaber mellem USA og Europa og benytte europæiske, mens andre lægger vægt på, at det kun er kuffert nummer to, man skal betale ekstra for.