Historisk charme fra 30erne

De store værelser og en alt for overset, charmerende by lige uden for døren gør Mayfair Hotel i Adelaide til et oplagt valg, hvis du er på de kanter.

Det moderne hotel ligger midt i Adelaide, og er tæt på alle seværdigheder i byen. Fotos: Mayfair Hotel Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da de 12 etager stod færdige i 1932, var det den højeste bygning i Adelaide. En titel, den havde i mere end 35 år. Det var bank-, forsikrings- og pensionsselskabet Colonial Mutual Life, der fik bygget den engang så imposante bygning til at huse deres kontorer. Arkitekturen er blevet beskrevet som ’en farverig fortolkning af den romanske stil’ – den arkitektoniske stil fra middelalderens Europa.

Plus:

Værelserne er store og lyse. Placeringen er meget central, maden god og roomservice hurtig.

Minus:

Gulvtæpper på værelserne bliver aldrig min favorit.

Hvorfor:

Det femstjernede boutique-hotel Mayfair Hotel åbnede i begyndelsen af 2015 og er dermed et af Adelaides nyere hoteller. Og det kan mærkes. Hotellet har historisk og moderne charme, men lys indretning og store værelser og fine detaljer, der fastholder linket til fortidens storhed. I renovationen og ombygningen af hotellets indre har man forsøgt at holde fast i stemningen fra 1930erne. Og selvfølgelig er der også blevet plads til både en restaurant, en bar og en café: Mayflower Restaurant i kælderen, Café 55 i stueetagen og baren Hennessy på toppen. Baren er iøvrigt opkaldt efter far-søn-arkitekt-duoen fra Hennessy and Co., der stod for designet af bygningen for snart et århundrede siden.

Hvad:

Da bygningen stod færdig i 1930erne, vakte brugen af kunstige sten, de kunstneriske detaljer på elevatortårnet og gargoiler på facaden opsigt. Forsikringsselskabet flyttede ud, og bygningen levede en usikker tilværelse, indtil den i midt-80erne blev fredet. I flere år, inden hotelfirmaet overtog bygningen, stod den ubrugt hen, overladt til vandaler og graffitikunstnere, mens meget af fortidens storhed blegnede. Redningen blev forvandlingen til luksushotel. Da bygningens indre ikke er fredet, blev det muligt at ombygge fortidens kontorer til 170 store hotelværelser og -suiter.

Hvor:

Lige uden for hotellet ligger mange af Adelaides store attraktioner i gåafstand. Lige over for hotellet ligger shoppingdistriktet Rundle Mall med en gågade som hovedpulsåre. Til den ene side af hotellet ligger det naturhistoriske South Australian Museum og lokker med enorme fossiler af fortidens dyreliv, der var om muligt endnu mere fascinerende end nutidens australske dyreliv. Ved siden af ligger Migration Museum, hvor man blandt andet får historier om de indvandrere, der gennem århundreder har formet Adelaide og resten af regionen South Australia. Blandt andet satte tyske indvandrere gang i vinproduktionen. I den modsatte retning ikke langt fra hotellet ligger det enorme Adelaide Central Market med et overflødighedshorn af madboder og restauranter – så mange, at øjnene unægtelig bliver lige så mætte som maven.

Seks ud af seks stjerner

 

Hotelinfo:

Pris: Ca. 1.000 kr. pr. nat
Mayfair Hotel
45 King William St.
Adelaide SA 5000.