Her vil du helst sidde i flyet

Der er helt klart sæder der er mere populære end andre. Hos SAS, Norwegian og Thomas Cook er der et klart mønster: Vi vil frem i flyet.

Det er sæderne foran i flyet og ved midtergangene, der ønskes af de rutinerede rejsende. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rejsende er bestemt ikke ligeglade med hvor de sidder i flyet under flyveturen. I et mellemstort passagerfly med en midtergang og tre sæder på hver side, er der rift efter særlige siddepladser.

Læs også: Sådan skal du sidde i fremtidens fly

I princippet er det først til mølle-princippet der anvendes, når sæderne i et passagerfly med udelukkende økonomi-pladser skal fyldes, og derfor har selskaberne en god indikation af hvilke sæder, der sælges først.

Hos charterflyselskabet Thomas Cook Airways er det sæderne foran i flyet og ved midtergangene, der ønskes af de rutinerede rejsende. "De bagerste sæder er der ikke stor rift om, for her står ofte en længere toiletkø," siger informationschef Torben Andersen.

"Vinduespladserne ønskes ofte af nye rejsende, som gerne vil kigge ned på Eiffeltårnet eller Alperne. Også nødudgangspladserne er populære fordi der er ekstra benplads, og så må der ikke sidde børn under 16 år," siger Torben Andersen.

På airshoppen.dk kan man - tre-dimensionelt - se flyenes indretning, børnesæder, nødudgang handicap mm, og her kan man også se priser på special/ønskesæder.

"Folk vil hurtuigt ud af flyet, og derfor foretrækker de at sidde foran og ved midtergangen," siger informationschef i SAS til rejsesitet DinSide.no. "De mest populære sæder hos SAS er er ved midtergangen og vinduerne fra sæde 2-10, og også nødudgangene er populære hos folk med lange ben," siger informationschefen.

Også lavprisflyselskabet Norwegian siger til sitet, at række et og sæderne ved nødudgangene er mest søgte, mens også sæder ved midtergangen og ved vinduerne er populære.

Man skal lige være opmærksom på, at man skal være fuldt mobil og over 16 år for at sidde ved en nødudgang.

Læs også: Se hvilke fly der serverer den bedste vin