Her står vandet ned i smukke stænger

Du behøver ikke rejse verden rundt efter smukke vandfald - Norge har et af verdens ti smukkeste.

En zambisk mand ser ud over Victoria Falls på Zambezi-floden, som danner grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Howard Burditt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra Oslo er der små 400 kilometer til den lille by Etne på vestkysten. Her vælter Langfosssen sig ned over klipperne over 612 meter og i en bredde af 62 meter.

Læs også: 10 fantastiske udsigter

Og skønt fossen kun er Norges femtestørste vandfald, så er det netop kåret af den amerikanske tv-gigant CNN/BudgetTravel til at være blandt verdens ti smukkeste vandfald. Og det er noget det lille norske samfund med 4.000 indbyggere er glade for.

"Det her er kæmpeflot," siger Sigve Sørheim fra Etne kommune til bt.no. Han håber at kåringen kan gavne turismen i Etne, hvor Langfossen allerede er en attraktion, som byen bruger i turist-sammenhæng.

En meget smuk oplevelse
Langfossen er smukkest om sommeren, når det hvide vand slynger sig ned over de grønne bjerge, men i princippet er synet lige smukt hele året, for Langfossen leverer ligegyldigt ydre omstændigheder som regn eller tørke altid den samme mængde vand.

Og Langfossen skiller sig ud fra de andre kårede vandfald ved at vandet er i kontakt med fjeldvæggen hele vejen ned til Åkrafjorden, hvor den løber ud.

Der findes en sti, så man kan følge Langfossen helt nede fra fjorden og til toppen - det skulle være en meget smuk oplevelse, men kræver stærke ben.

En anden mulighed er at tage et mini-krydstogt på Åkrafjorden, hvor man sejler forbi Langfossen.

Top-10 vandfald i verden

Se også: Det ukendte Thailand