Her spiser fiskene din døde hud

Turisterne på Phuket kan nu få fjernet døde hudceller i et bad med små fisk, der æder hud.

Foto: Spies
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verden er fuld af problemer: mens mange danskere går og spekulerer på, om de skal skovle sne i årets sidste dage, må ca. 3.500 landsmænd på ferie i Phuket og Krabi i Thailand smøre sig godt med solcreme for at undgå en solskoldning i det 32 grader varme sommervejr.

Se også: Guide til spa- og selvforkælelse

Men nu er der råd for at få fjernet eventuel død hud fra den solbrune krop. På strandvejen i badebyen Patong på Phuket er netop åbnet et af Thailands første Fisho Spa. I store kar venter ca. 7000 småfisk af arten Gara Rufa - en tyrkisk fisk - på gæster til en usædvanlig spa-behandling.

"Man sænker blot hele sit legeme ned i et stort badekar. Så vil fiskene gå i gang med at fortære ens døde hudceller. Prisen for en times behandling er 150 kr. for hele kroppen - uanset størrelse. Ejeren bedyrer, at de små fisk er tandløse, og behandlingen er smertefri,"  fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

Kan man nøjes med at få ordnet fødder og ankler, er prisen kun 45 kr. for et kvarter. 

Se også: Hed sex udløste brandalarm

Fiskene kommer fra Tyskland
"De hudædende fisk er opdrættet i Tyskland og den thailandske ejer af Fisho Spa har planer om at åbne afdelinger i hele Asien. I næste uge er turen kommet til Dubai og om en måned til Kuwait," fortæller Torben Andersen.

Han åbner sine Fisho Spa paa franchise-basis - på samme måde som f.eks. McDonald og Seven Eleven.
 
"Han er frisk på en henvendelse fra initiativrige danskere med lyst til en fiske-spa, men måske er mængden af død hud begrænset efter en dansk sommerdag i Løkken eller Hornbæk," siger Torben Andesen.

Se også: Her koster en øl mest