Her skal du tage på shoppingrejse under Europas modeuger

Guide: Shoppingturen får en ekstra dimension, når der samtidig er modemesse i byen. Se her, hvor og hvornår det sker i de kommende måneder.

Modellen Luzia får lagt make up inden første opvisning under  Mercedes-Benz Fashion Week i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS KALAENE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er midt i den, sommeren. Men rent modemæssigt, er det næste forår og sommer det gælder, når modemesserne i den kommende tid sætter sit præg på Europas storbyer.

Fra i dag går det løs i Berlin, og først i august er der modemesse i København. Hvorfor ikke planlægge shopping-rejsen, så den falder sammen med en modeuge og alle de aktiviteter, det medfører i byerne, foreslår easyJet, som har samlet datoer for en række modeuger rundt om i Europa:

8. til 13. juli
Berlin Fashion Week
Er en af de store modemesser, hvor over 150 nationale og internationale designere og kunstnere viser kollektioner, installationer, fotos og retrospektive udstillinger 50 forskellige steder rundt om i byen. I den historiske Tempelhof Lufthavn er der Bread & Butter-messe (street- og urbanwear), mens Premium (high fashion) foregår i udstillingshallerne Station-Berlin.
Info: fashion-week-berlin.com

12. til 16. juli
AltaRomaAltaModa
Modemessens mission er både at promovere »made-in-Italy« produkter og sikre de håndværksmæssige traditioner, der har gjort Rom og de historiske modehuse berømte. Her bevares traditionerne for at være elegant og chic, men fortolkes, så de nye designs passer ind i nutidens stilarter og tendenser.
Info: altaroma.it

18. til 25. juli
Edinburgh International Fashion Festival
Selv om det er én af de nyere modemesser, er den allerede kendt for at inddrage hele byen under modeugen, blandt andet med med en række utraditionelle arrangementer og udstillinger. For eksempel "Tableau Noir", som danske Eva Rødbro og svenske Charlitt Markus står bag. Det er en unik skulptur og installation lavet i tweed, sponsoreret af Scotland’s Harris Tweed og ledsaget af et soundtrack fra en fiktiv sort film.
Info: edinburghinternationalfashionfestival.com

3. til 8. august
Copenhagen Fashion Week
Spring og Summer 15 præsenteres på Modemessen i Bella Center og mellem 3. og 6. august på Vision, som er et salgsshow for middle til high-end mode fra især nordiske mærker. Der vil selvfølgelig også være modeopvisninger rundt om i byen.
Info: copenhagenfashionweek.dk og cphvision.dk

12. til 16. september
London Fashion Week
Mode rimer på London. Det ved enhver fashionista. Og man kan være sikker på, at modeugen i den britiske hovedstad har de allernyeste tendenser med. I Somerset House er der designer-showroom i to etager.
Info: londonfashionweek.co.uk

17. til 24. september
Milan Fashion Week
Her er der shows med ekstravagant Haute Couture, men også mere tilgængelig mode og lækkert italiensk design. Modeugen er opdelt i kvinde- og herremode. Fra d. 17. til d. 23. september handler det om damemoden, og mellem fra d. 21. til d. 24. september er det herremoden, der er på catwalken.
Info: cameramoda.it

23. september til 1. oktober
Mode á Paris
Det er »Prêt à porter«, det handler om. Eller »Ready to wear«, som det kaldes på engelsk. Tøj, der købes hjem til forretningerne modsat »Haute couture«, som sys individuelt til kunderne, og som har en historie helt tilbage til Napoleonstiden. Modeugen holdes centralt i Carrousel du Louvre.
Info: modeaparis.com

Læs også: 5 sanser i Paris