Her skal du spise i London

Skal du til London i påsken eller et smut forbi det royale bryllup senere i april? Her er en guide til, hvor du kan forpleje dig i den britiske hovedstad.

To af Londons mest kendetegnende ikoner på en skyfri forårsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Luke Macgregor

Den britiske hovedstad er et af danskernes yndlingsrejsemål, når der skal udvælges en storby til en forårsferie.

Se også: En date i London

Og med påskehelligdagene og Prins Williams og Kate Middletons bryllup på trapperne vil rigtig mange finde pas og pund frem og rejse til metropolen. Der skal både shoppes og "stalkes" royale i stor stil, men på et tidspunkt skal der også spises.

Vi guider til gode restauranter i tre forskellige prisklasser, hvor man enten kan få en på gourmeten eller en hurtig gang Fish and Chips.

Hvis du også vil guides til shopping, oplevelser for børn, markeder og meget andet i London, kan du downloade vores store guide til London - helt gratis.

3 dyre

Alain Ducasse
Restauranten på Dorchester Hotel, som endnu engang har fået tre michelinstjerner, bærer simpelthen bare hans navn – den sydfranske bondesøn, der er opvokset blandt ænder og gæs og omgivet af skovsvampe og foíe gras, og som for et par år siden blev kåret som verdens bedste »Chef«. Den franske mesterkok, som står bag en række stjernebestrøede restauranter verden over, åbnede i London i 2007. Tip: Prisniveauet er højt, men til frokost kan man f.eks. få tre retter, to glas vin plus kaffe/te for 50 pund.
Park Lane, Mayfair. www.alain-ducasse.com

Restaurant Gordon Ramsay
Den fra TV så berømte – og berygtede – Gordon Ramsay ejer eller driver en halv snes restauranter i Storbritannien. De fleste ligger i London, også flagskibet med tre michelinstjerner, der bærer hans navn. Restauranten, der kun har 13 borde, er som regel fuldt booket måneder frem i tiden, det skyldes dog ikke kun den begrænsede kapacitet, men også den kulinariske oplevelse, som et måltid her er. Den syv retters menu prestige indeholder bl.a. foie gras, hummer ravioli og pighvar - kreeret og serveret til perfektion.
68 Royal H ospital Road, Chelsea
www.gordonramsay.com

Hakkasan
Den første Hakkasan restaurant åbnede i London, de findes også i Miami, Abu Dhabi og Mumbai, i 2001. Siden er der åbnet endnu en i Mayfair. Stilen er »gammel kinesisk dekadence« i sort-guld natklubstemning tilsat loungemusik. Her er kik ind til de arbejdende kokke i det moderne køkken. Peking and med kaviar og grillet Wagyu bøf med soyasauce er restauranternes specialiteter. Men man kan også få dim sum. Restauranten fik en michelinstjerne i 2003 – og har den stadig.
Hanway Place, West End
www.hakkasan.com

3 mellem

River Café
Rose Grey og Ruth Rodgers, som i 1987 åbnede restauranten, er berømte britiske kokke. De har skrevet en serie kogebøger og har været TV-kokke på Channel Four. Men mest kendte er de nok for at have spottet Jamie Olivers talent. Rose Grey døde sidste år, men den hyggelige restaurant lidt uden for centrum drives fortsat i hendes ånd: Italiensk køkken og de bedste råvarer tilberedt uden for mange dikkedarer, ikke mindst på grund af hendes svigersøn, som er daglig leder.
Thames Wharf Rainville Road, Hammersmith
www.rivercafe.co.uk

Jamie’s Italian
Den superenergiske madmager, som i sig selv er blevet et brand, der også sælger køkkentøj og ernæringsteorier, åbnede i 2008 sin første italienske restaurant i Oxford. Nu er der 19 i rækken, og flagskibet er den i Covent Garden, hvor restauranten »reflekterer omgivelsernes virak helt perfekt«, som han siger. Restauranten drives enkelt. Man tager ikke mod bordbestilling (store selskaber undtaget), men bruger hellere tiden på hurtigt at gøre klar til næste gæst.
Covent Garden, West End
www.jamieoliver.com

Riding House Café
Restauranten er helt nyåbnet, men der er garvede folk bag. Adam White og Clive Watson har i forvejen de to trendy spisesteder: Village East og The Garrison Public House , sidstnævnte er mere en gastropub. Riding House Cafe – hvor man arbejder bevidst med komfortable stolesæder, da man ved, at »restaurateurs talk a lot about bums on seats« – er et brasserie og et kombineret spise-, drikkeog mødested indrettet i to etager.
Great Titchfield Street, West End
www.ridinghousecafe.co.uk

3 billige

Pier 1
Fish and Chips er briternes nationalret, og retten fås i alle afskygninger fra det mest usunde fastfood til kvalitetsmåltider. Her er det sidstnævnte – og serveret med et tvist. Restauranten er chic-enkel med borde og bænke, og har en række fiske- og vegetarretter på menukortet. Der er også take-away.
30 Hawley Crescent, Camden
www.pier1fishandchipshop.co.uk

Chipotle
Sidste år rykkede en af USA’s største kæder indenfor mexicaner- favoritten burritos - med over 900 filialer på det nordamerikanske kontinent -- ind i den britiske hovedstad og åbnede sin første europæiske filial. De første uger var der kø helt ud på gaden. Menukortet er enkelt: Burritos i alle afskygninger, tacos - både de bløde og de sprøde - salat, samt - naturligvis – nachos, som her befinder sig mere i kategorien chips.
114-116 Charing Cross Road, Soho
www.chipotle.com

Little Bay
Restauranten har europæisk mad, fra grillet lam over andebryst til vegetarlasagne, på menuen. Indtil kl. 19 er prisen for en hovedret ca. 55 kr., derefter 75 kr. Og ind imellem slettes priserne på menukortet, og det overlades til gæsterne at vurdere, hvor meget, de vil betale. Der er indrettet i en lidt alternativ og humoristisk stil med blandt andet hjemmelavede lampeskærme og små alkover for par og andre med hang til ekstra privatliv.
171 Farrington Road, City
www.littlebay.co.uk/london

Hvis du også vil guides til shopping, oplevelser for børn, markeder og meget andet i London, kan du downloade vores store guide til London - helt gratis.

LÆS MERE