Her skal du hen i Thailand

Spies giver fem destinationer i Thailand karakterer på en række forskellige områder, der kan gøre det lidt lettere at finde den helt rigtige feriedestination.

Foto: Sirocco/Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thailand er uden sammenligning charterferie-Danmarks mest populære oversøiske rejsemål.

Landet besøges hvert år af ca. 150.000 danske turister – et tal, der de seneste fem år er vokset med ca. 40.000. Landets største ø Phuket har overhalet ferieklassikeren Tenerife i popularitet. Næsten halvdelen af de danske Thailand-turister vælger Phuket eller Krabi-området på fastlandet – hvortil der går direkte direkte charterfly.

Spies har ladet en række af sine medarbejdere vurderer fem af danskernes foretrukne områder i Thailand. Medarbejderne beskriver de enkelte rejsemål og giver dem karakterer, der indikerer, hvor meget de forskellige rejsemål er noget for dig.

Bangkok
Sansernes udfordres hele tiden i ”englenes by”, som man også kalder Thailands hovedstad med 6.355.144 indbyggere (11.971.000 når beboerne i oplandet tælles med). Bangkok blev grundlagt omkring floden Chao Phraya, og på thai hedder byen Krung Thep. Byen har ikke noget egentligt centrum, hvilket kan få den til at fremstå kaotisk.

Den er på mange måder en moderne storby med mangeartede dufte: Krydderier fra det thailandske køkken, grøntsagerne på de mange markeder og så bilosen. Bag facaden er der et umiskendeligt præg af Thailand – en by, der aldrig sover, og som har et af verdens største udbud af restauranter, diskoteker og jazzklubber. Og så er der de obligatoriske seværdigheder som f.eks. Kongepaladset og den store Buddha i Wap Po-templet.

I Bangkok kan man gøre sit livs indkøb – lige fra kopimarkedet i Patpong til de mest eksklusive stormagasiner. Ivrige skræddere står på nakken af hinanden for at sy dig en kvalitetsskjorte eller et nyt sæt tøj. 

Spies’ vurdering af Bangkok (skala fra 1-10):

Par:                            8
Familiested:              4
Strandliv:                   1
Natur:                         1
Kultur:                      10
Mad/restauranter:  10
Natteliv:                     9

Næste: Krabi