Her sætter du vinteren på standby

Rejseliv.dk giver vores bud på de 12 bedste strande, hvor den truende vinter kan blive til sol og varme.

Vi tipper til 12 lækre strande, hvor enhver vinterdepression med Rejseliv-garanti bliver sat skakmat. Og lad os høre, hvis du har en fantastisk strand i ærmet. Kom med en kommentar i bunden af artiklen. Mangler du mere inspiration til solferien? Vi har samlet alle guides og artikler om solferie her. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu skinner solen - og det er kun i de tidlige morgentimer, at græsset er hvidt af rimfrost.

Næste side: Vores 6 strande mod øst

Men den er lige om hjørnet. Den mørke vinter med regn og rust, kulde og sne. Så det er på høje tid at planlægge en vinterhelle - En pause, hvor sjæl og legeme kan lade op med sol og varme.

Vi her på Rejseliv har et par gode tip til, hvor det eventuelt kan foregå. Vi har - med Afrika som skillelinje - kikket mod øst og mod vest og samlet 12 bud på fantastiske strande, som vi synes er lidt mere, end alle de andre.

Her er vores seks strande mod vest:

BARBADOS
Sandy Lane beach
En perle i Caribien. Den lille tropeø blev selvstændig i 1966, men som medlem af det britiske statssamfund. Chricket er stadig nationalsport. Inden da var øen britisk koloni, men det var portugiserne, der i 1500-tallet gav den frodige ø sit navn  Los Barbados - de skægprydede, inspireret af figentræerne med luftrødder, der som skæg vokser ned fra grenene.
Hvorfor lige den stand: Resortet Sandy Lane er femstjernet glitrende luksus direkte på stranden på Barbados. Du synker ned i det gule sand, når du går en tur langs stranden, hvor småbitte bølger slubrer op på sandet på den særlige måde, som man kun hører det i Caribien. Der er intet som at ligge i det varme vand og kigge efter berømtheder på stranden.
Info: www.barbados.org

BRASILIEN
Cumbuco Beach
Landets mest berømte strande er uden diskussion strandene omkring Rio - Cobacabana og Ibapanima. Men Brasilien har et uendeligt antal strande og en uendelig kystlinne. F.eks. næsten 600 km med bl.a. Cumbuco Beach ved den nordlige brasilianske storby Fortaleza, hvor det blæser stort set konstant ind fra Atlanterhavet.
Hvorfor lige den strand: Her på Cumbuco Beach har der samlet sig et helt lille samfund af kite-surfere, der er kommet hertil for at udnytte vinden. Selve stranden er ikke meget anderledes end andre brasilianske strande – jo, den ér lækker – men stemningen omkring de unge halvanarkistiske kitesurfere er helt speciel. Og så er der masser af andre strandaktiviteter, man kan give sig til, hvis man ikke selv har mod på kitesurfing.
Info: www.visitfortaleza.com

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK
Saona Beach
Den store ø i Caribien hedder Hispaniola, en trediedel af den i den vestlige ende udgør landet Haiti mens resten, to trediedele mod øst, er Den Dominikanske Republik. Ud for sydlysten helt mod øst ligger den lille ø Saona i en af landets fredede nationalparker. Man kan kun kommer hertil med båd, og stranden er – som alle de andre i området – det rene paradis med gyldent sand, palmetræer og klart blåt vand.
Hvorfor lige den strand: Det særlige er, at man køber en festdag-på-stranden-pakke til ca. 100 dollars i landsbyen Bayaribe, som ud over sejlturen herud inkluderer frokost lavet over grill på stedet, fri bar og undervisning i den lokale dans Merengue. Vil man hellere nøjes med at bade og slikke sol, eller ligge og læse i en bog, så går man bare ned i den anden ende af stranden.
Info: www.godominicanrepublic.com

KAP VERDE
Santa Maria stranden
Det er de to nordøstligste af Kap Verde øerne ud for Afrikas østkyst  - Cabo Verde, som de hedder lokalt ud - der er udset til turisme. Og det er på Sal den store lufthavn ligger. Strandene og de fleste hoteller ligger langs strandene på øens sydlige del og især omkring byen Santa Maria med de små betonhuse i strålende pastelfarver, krydderier, rytme, musik og dovne feriedage.
Hvorfor lige den strand: Der er noget hjemligt ved stranden - otte kilometer lang, bred og vesterhavsagtigt med klitter og bølger og vind, som giver de helt ideelle forhold for kite-surferne, som sørger for non-stop underholdning. Solen skinner og her bliver ikke bagende hedt med herlige 25-29 grader.
Info: www.caboverde.com

MEXICO
Stranden ved Maya-ruinerne
Natur, indianere, historie, kolonitid, storbyer og strande. Mexico har det hele. Især Yucatan halvøen, der har en kystlinje på mere end 1.600 kilometer og et utal af utrolige strande, tiltrækker turister. Store restorts, mindre hoteller og standbungalows. Større turistbyer og små søvnige som Tulum , der har taget navn efter de nærliggende ruiner.
Hvorfor lige den strand: Den ultrafine, hvide sandstrand og det smukke turkise caribiske hav er alene grund nok til at lægge vejen fordi. Men sceneriet omkring stranden er mindst lige så imponerende. På klipperne lige bag stranden rejser sig store, smukke maya-ruiner,  som de indfødte indianere opførte for flere hundrede år siden.
Info: www.visitmexico.com

USA
Miami Beach
Florida, halvøen i USAs sydøstlige hjørne er en tropisk legeplads af dimensioner. Her er underholdning i topklasse - koncentrationen af forlystelsesparker findes næppe højere end i Orlando - og læg dertil naturparker, rumcenter, golfbaner og masser af strande.
Hvorfor lige den strand: Miami Beach er fremragende med behageligt lunt vand og god strand, der altid er meget velholdt, Men det bedste er livet på stranden. De mange sære typer, livredderne i deres farverige huse, Art Deco-husene bag stranden, alle sports-nørderne på rulleskøjter og bilerne fra en tidligere generation. Læg dertil alle gallerierne og man har en perfekt dag.
Info: www.miamiandbeaches.com

Næste side: Vores 6 strande mod øst

Rejseliv.dk spørger: Kender du en fantastisk strande. som har lige lidt mere, end de andre? Så tip den herunder.