Her rocker det i sommer

Det rocker og ruller hele sommeren igennem. Her er en snes af de kommende europæiske festivaller.

Foto: Michael Gottschalk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erkendt med det samme: Der er mange flere musikfestivaller rundt om i Europa, end disse.

Næste: Festivaller i juli

Men dette skulle være de sejeste. I hvert fald er det de 20 festivaller, som MTV og Coca-Cola har udpeget til at komme med i guiden "Never Ending Summer" - eller i hvert fald to måneder med fuld musik:

3. juni - Koblenz
I tre dage er der "Rock am Ring", den legendariske festival i Tyskland, hvor man fester med 180 km i timen på den berømte racerbane ”Nürburgring” til tidens største rocknavne.
Årets hovednavne er Kings of Leon (UK), Interpol (US), White Lies (UK), Coldplay (UK), Korn (US), System of a Down (US) og The Kooks (UK).
www.rock-am-ring.com
 
10. juni - East Midland
Donington Park, der ligger lige ved siden af East Midlands Airport - midt i Storbritannien hvor Nottinghamshire, Leicestershire og Derbyshire mødes, er rammen om tre dage med rock, metal og punk. "The Download Festival" siger selv, at den er den i verden med mest lyd på.
På programmet er blandt andre System Of A Down (US), Alice Cooper (US), Korn (US), Linkin Park (US), Skunk Anansie (UK), Bullet For My Valentine (UK) og Frank Turner (UK).
www.downloadfestival.co.uk
 
16. juni - Barcelona
"Sónar" er en af de legendariske elektroniske festival ikke kun i Spanien, men i hele Europa. Festivallen i Barcelona ligner på ingen måde de fleste andre. Størstedelen af de tre dages koncerter i Barcelona finder sted i ekstravagante omgivelser på et kunstmuseum eller i byens gader.
Festivallens hovednavne er Little Dragon (SE), Underworld (UK), Magnetic Man (UK), M.I.A. (UK), Dizzee Rascal (UK) og Die Antwoord (ZA).
2011.sonar.es/en/
 
21. juni - Zagreb
Kroatiens største og fedeste festival finder sted i flotte, grønne rammer omkring Jarun-søen i Zagreb. På "T-mobile INmusic" festivallen kan man i to dage rocke - også i søens vand.
På plakaten er Jamiroquai (UK), Arcade Fire (CA), Cypress Hill (US), Grinderman (UK), The Streets (UK) og Mastodon (UK)
www.t-mobileinmusicfestival.com

22. juni - Pilton
Det er intet mindre end Europas største festival "Glastonbury - festival of contemporary performing arts". Den fem dage lange festival nær landsbyen Pilton i Somerset i Sydengland består faktisk af en række festivaller, hvor Dance Village er så forskellig fra aktiviteterne på Green Fields som Circus & Theatre Fields er fra The Park.
Beskedenhed præger ikke Glastonbury. U2 meldte afbud sidste år, men er i år klar til at blæse publikum omkuld.
De øvrige hovednavne er  Coldplay (UK), Beyoncé (US), Cee Lo Green (US), The Streets (UK), Tinie Tempah (UK), The Chemical Brothers (UK), Jessie J (UK) og Kaiser Chiefs (UK).
www.glastonburyfestivals.co.uk

28. juni - Göteborg
Der er noget mormoragtigt ved navnet Azaleadalen, som ligger i Azalea i Göteborg i Sverige. Men når festivallen "Where the action is" rykker ind i de grønne omgivelser, er der dagen igennem helt anderledes gang i den.
På plakaten er Brandon Flowers (US), Coldplay (UK), Glasvegas (UK), Bright Eyes (US), Daniel Adams-Ray (SE) og The Ark (SE).
www.wtai.se

28. juni - Tromøya
Det er Norges største rockfestival, men det er også så meget andet. Der er f.eks. fokus på kunst og miljø på den fire dage lange festival på Tromøya på den norske sydkyst.
Årest hovednavne er Linkin Park (US), 30 Seconds to Mars (US), Robyn (SE), The Vaccines (UK), Gold Panda (UK), Brandon Flowers (US), The Strokes (UK) og Kasabian (UK).
www.hovefestivalen.no

28. juni - Borlänge
Der er nostalgi og good wibes i luften i fem dage i Borlänge i Darlarna i Sverige. "Peace & Love" festivallens erklærede budskab er nemlig, at solidaritet, mangfoldighed og forståelse er midlerne til et forenet folkefærd.
Årets hovednavne er Bob Dylan (US), Kings Of Leon (UK),The Strokes (UK), M.I.A. (UK), 30 Seconds To Mars (US) og Volbeat (DK).
www.peaceandlove.nu

30. juni - Roskilde
Det er en de ældste og mest berømte festivaller i verden, og så er den dansk. "Roskilde Festival" som altid på Dyrskuepladsen uden for byen med et fire dages program med både etablerede kunstnere og nye navne på vej.
På plakaten i år er Arctic Monkeys (UK), Iron Maiden (UK), Kings Of Leon (UK), Mastodon (UK), M.I.A. (UK), PJ. Harvey (UK) og The Strokes (UK).
www.roskilde-festival.dk

30. juni - Gdynia
De lader sig ikke gå på, at der også sker noget i Roskilde på samme tidspunkt. "Open'er Festival" i Gdynia nær Gdansk i Polen svarer nemlig igen med et fire dages kanon program  med bl.a. noget af tidens bedste electronica.
Blandt årets navne er Chromeo (CA), The National (US), Coldplay (UK), M.I.A. (UK), The Strokes (UK), Hurts (UK) og Deadmau5 (CA).
www.opener.pl

30. juni - Werchter
"Rock Werchter" festivallen hører også til blandt de ældste i Europa. Den fem dage lange festival i Werchter, der ligger ca. 30 km fra Bruxelles, er kendt for at have gode navne på programmet.
Årets hovednavne er Chemical Brothers (UK), Hurts (UK), Kings of Leon (UK), Coldplay (UK), Iron Maiden (UK), Linkin Park (US), Queens Of The Stone Age (US), White Lies (UK) og Bruno Mars (US).
www.rockwerchter.be

Næste: Festivaller i juli