Her mødes ørken og hav

Ikke mange timer fra Ho Chi Minh ligger et af Vietnams smukkeste områder, Mui Ne. Som er en unik kombination af blåt hav og røde sanddyner.

At have havet så nær ved denne sandørken, men det er netop dét, der gør det vietnamesiske strandområde Mui Ne så unikt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Töppfer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det føles næsten, som om man er i Nordafrika eller Mellemøsten.

Læs også: 10 hede rejsedrømme

På begge sider af vejen tårner røde sanddyner sig op. Men i stedet for den flok kameler, man uvilkårligt forventer at se, er vejen et mylder af vietnamesiske kvinder, iført den karakteristiske rishat og med farvestrålende frugter til salg fra kurvene, de har hængende over skuldrene.  

I baggrunden kan man skimte det blå hav. Det synes som lidt af et paradoks at have havet så nær ved denne sandørken, men det er netop dét, der gør det vietnamesiske strandområde Mui Ne så unikt, og de senere år har tiltrukket horder af kunstnere i jagten på muligheden for at forevige den forunderlige kombination af rødt sand og blåt hav på lærred eller fotografi. 

For bare 15 år siden var Mui Ne en søvnig fiskerby, nu ligger hoteller og resorter side om side, butikker og restauranter er poppet op i deres kølvand, og hvor man før kun kunne investere i de mest basale fornødenheder til det daglige fiskeri, kan man i dag købe alt fra solbriller og -creme til krokodiller af træ og skåle af kokosnød. Samt naturligvis den vietnamesiske rishat. 

Det er dog stadig den ti kilometer lange sandstrand, der er det store trækplaster. Kombineret med de røde sanddyner.

Læs også: Her sætter du vinteren på standby