Her koster en øl mest

De ti dyreste øl-lande - og Danmark er ikke på listen mere - og de ti billigste lande at nyde en øl i.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Kom til Norge min far" - hedder det.

Næste: Se listerne med de ti dyreste og billigste øl-lande 

Men "far" skal være forberedt, inden han rejser til nabolandet mod nord. For her serveres verdens dyreste øl, hvis man skal tro netsiden Pintprice.com.

Her kan man tjekke ølpriserne i alverdens lande. Priserne er indrapporteret af folk fra alverdens lande, og her topper Norge som det land, hvor øllet er dyrest. Seks pund - er prisen, der er opgivet på den engelske hjemmeside - for en halv liter øl. Omregnet knap 50 kr.

Herhjemme, hvor vi ellers nok synes, priserne er høje, kan vi glæde os over, at Danmark ikke har kvalificeret sig til at være på top-ti listen. Men en del af nationen - Grønland og Færøerne - er med.

Tadsjikistan topper
På hjemmesiden kan man også se, hvor man skal rejse hen, hvis man vil være sikker på ikke at betale mere end højst nødvendigt for en øl.

Top-ti listen over de ti billigste øl-lande er imidlertid domineret af en række mindre kendte og måske ellers knap så fristende rejsemål. Her topper Tadsjikistan, hvor en halv liter øl koster 2 kr., som det allerbilligste øl-land.

Ud over top-ti listerne kan man søge efter priserne i de enkelte lande - bl.a. Danmark, hvor en halv liter øl er registreret til at koste 35 kr.

Næste: Se listerne med de ti dyreste og billigste øl-lande