Her kører de bedste taxaer

Sæson for storbyferie er lige rundt om hjørnet, men hvilke byer skal du rejse til for at køre med de bedste taxaer?

Den britiske hovedstads legendariske sorte taxaer høster flest stemmer i en ny undersøgelse foretaget af Hotels.com. Mangler du inspiration til storbyferien? Se alle vores guides og artikler om storbyferie her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Luke Macgregor
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er der en by, hvor taxaerne er populære, er det London.

Se også: Her er fremtidens New York-taxi

Den britiske hovedstads legendariske sorte taxaer høster nemlig næsten en tredjedel (28 pct.) af alle stemmerne i en ny undersøgelse foretaget af Hotels.com blandt 4.821 rejsende fra hele verden.

De rejsende er blevet adspurgt om deres taxapræferencer i 23 storbyer, og det er fjerde år i træk, at London er kåret som verdens bedste taxa-by

Især får Londons taxachauffører ros for deres gode sikkerhed, rene biler, venlighed og evne til at finde vej.

Efter London følger New York på andenpladsen (9 pct.) og Hong Kong på tredjepladsen (7 pct.). Singapore og Tokyo følger lige i hælene med 6 og 7 pct. af stemmerne.

Det skubber den tyske by Berlin og Thailands hovedstad Bangkok ud af sidste års top fem.

København ude af top 10
I København må man derimod se sig slået helt ud af top10 i år. Således figurerer Danmarks hovedstad slet ikke på Hotels.coms liste over verdens 10 bedste taxa-byer i år.

Og undersøgelsens deltagere holder heller ikke igen med at kritisere Københavns taxaer. For selvom de stemmer hovedstadens taxaer ind som verdens bedste i forhold til sikkerhed, vurderer de samtidig, at Københavns taxaer er værst både i forhold til tilgængelighed, venlighed og mest værdi for pengene.   

Undersøgelsen fortæller også noget om tilgængeligheden af taxaer i verden.

New Yorks berømte taxaer ligger i top fem som de bedst tilgængelige med 32 pct. af alle stemmerne. Det på trods af, at chaufførerne bliver opfattet som de værste til at finde vej (11 pct.).

I en Tuk-Tuk får du mest for pengene
Intet besøg i Bangkok er fuldent uden en tur i den karakteristiske Tuk-Tuk.

En tredjedel (30 pct.) af de adspurgte synes da også, at de famøse trehjulede giver mest værdi for pengene, selvom 32 pct. kårer dem som de taxaer med værst kørselsegenskaber.

Besøgende i Bangkok fremhæver også deres utilfredshed med især renligheden, som høster 22 pct. af stemmerne og sikkerheden, som får 36 pct. af stemmerne.    

Se også: Guide: Drop de klassiske storbyer