Her kan kvinder rejse (mere) sikkert i Indien

Et indisk flyselskab vil gøre op med landets blakkede ry og gøre det mere sikkert for tilrejsende kvinder.

Indien er et af verdens største forretningsrejsemarkeder - og nu skal forholdene for kvinder forbedres på rejserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Clément Alloing/Flickr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indien har fået et dårligt ry, når det kommer til kvinders sikkerhed, og det er problematisk for de rejsende kvinder, der tager alene til Indien. Det mener i hvert fald flyselskabet Vistara, der har base i Delhi, skriver CNN Travel.

Selskabet har derfor øget sikkerheden for de kvindelige rejsende og tilbyder således, at kvinder, der flyver alene, udelukkende bliver placeret på sæder ved midtergangen eller vinduet og derfor ikke skal sidde klemt fast mellem to fremmede mænd.

De hjælper også med bagagen og vil skaffe kvindelige rejsende autoriserede taxaer fra Delhi Lufthavn. Alt sammen fordi de gerne vil have, at kvinder skal føle sig trygge nok til at rejse noget mere – også selv om de rejser alene, forklarer Vistaras vicepræsident Deepa Chadha:

»Det, kvinder må affinde sig med rundt om i verden, står ikke til diskussion. Kvinder er en kæmpe kraft, der styrker økonomien og gør vores samfund sundere,« siger hun.

Global Business Travel Association forudser, at Indien vil være det sjettestørste forretningsrejsemarked i 2019, hvorfor tiltag som dette kan være en god start til en lysere fremtid, hvor også kvinder kan føle sig trygge ved at rejse til Indien.