Her kan du sove blandt molboer, hajer og andre djurslændinge

Djursland er rig på dejlige hoteller, men man kan krydre familieoplevelsen med overnatninger i mindre traditionelle omgivelser.

Prøv at overnatte i Kattegatcentret. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som gæst på godset

Langs med ridebanen ligger den gule bindingsværkslænge fra 1710. Indtil 1960erne boede godsets medarbejdere i længen, men nu om dage er det gæster udefra, der nyder atmosfæren på ’Hubertus Kroen’, som den hedder. De gamle gange er skæve og knirkende, men værelsernes interiør stammer fra Hotel Phønix i København, der skulle renoveres. Rigtig fint og hyggeligt. Da innovative Anne Sophie og Stig har succes med hampdyrkning, er der både hampmüsli og saftigt nybagt hampbrød på morgenbordet i den hyggelige jagtstue.

Hvad: Hubertus Kroen

Godsets længe stammer fra starten af 1700-tallet, men har dog kun fungeret som hotel siden 1960eren. Fold sammen
Læs mere

Mellem masser af hajer

En sovepose, en lommelygte, en natdragt – og man er klar til at putte med hajerne. Og nej, det er ingen våd affære, for der er glas mellem havdyr og mennesker nede i hajtunnelen, hvor nattegæsterne bl.a. kan sove. Omgivet af farvestrålende tropefisk og sandtigerhajer, hvis øjne fanges af lyskeglen fra lygten i korte øjeblikke af gisp.

’Zzzov med hajerne’ er Kattegatcetrets bud på overnatning hver torsdag i skoleferien. Man er velkommen allerede om dagen for at høre om, hvilke lækkerier der kan laves af tang, fange krabber udenfor eller se havbiologerne træne de flotte hajer.

De friske kan dissekere blæksprutter med sakse, knive og tænger. Sprutterne går ikke til spilde, for de udgør hajernes middag, mens man selv får kylling, salat og fritter, inden det er sengetid i de usædvanlige omgivelser. For mens øvrige besøgende må tage hjem ved lukketid, bliver man som overnattende gæst tilbage i det store akvarie, hvor alle andre lyde end pliske-plaske fra de mange bassiner er forstummet.

Hvad: Kattegatcentret

Prøv at overnatte i Kattegatcentret. Fold sammen
Læs mere

Luksuskøjer og hængekøjer

Længen med de seks familieværelser er helt enkelt designet med en høj, rolig træfacade og badehus i den ene ende. Og vel er det ikke Hotel D’Angleterre, men det er indbydende og funktionel overnatning til alle, der er friske på at stå for maden selv og ellers nyde naturen.

De rigtig kække sover i shelter ude i skoven eller satser på en tredages friluftscamp med overnatning i hængekøje i en lavvu, der er et spidst og højt samertelt. Dét hitter hos ungerne.

Hvad: Kyst- & Fjordcentret

Hængekøjer til både store og små. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit & PR.

Afrikanst dyreliv

Dyrene har god plads i Ree Park, for alene savannen er på størrelse med hele Københavns Zoo. Man har fokus på trivsel og genopdræt af truede arter, og det kan gæster høre mere om fra guiden, der er privat vært for overnattende gæster i parkens safari lodges. Først er der rundtur i parken og ’meet & greet’ i stalden med girafferne, bjørne eller løver. Hvilke dyr man vil møde, aftales med guiden. Maden er lækker; der er forskellige grillselv-menuer at nyde, inden det er ’godnat’ på feltsengen i teltet, der står på pæle ude på savannen. I buldermørke. Alene med dyrene, lydene og stjernerne.

Hvad: Ree Park Safari

Det er også muligt at sove på savannen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit og PR.

Mellem trækronerne

Kaløvig Center har hygge, bistader og omhyggeligt revet perlegrus. Man gør sig umage her. Og så kan man høre sangen fra forbiflyvende svaner og fuglekvidder, for der er intet andet, der larmer.

Bagerst i haven ligger trætophuset helt for sig selv. Det er her, man skal bo, hvis man er romantiker. Der er dobbeltseng, men et par børn går fint på liggeunderlag, måske endda på terrassen.

Hytten blev bygget i kronen af et bøgetræ, der ikke overlevede 2015-stormen. Men heldigvis overlevede huset, og det hviler nu på smukke stolper som et stort legehus mellem trætoppene ved nøddehegnet. »Gæsterne nyder at vågne op i stilheden,« fortæller Christine, der forkæler dem med hjemmebag ved ankomsten.

Hvad: Kaløvig

Alle har på et tidspunkt ønsket sig en træhytte - nu kan du sove i en! Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit & PR.