Her kan du bo i verdens højeste hotel

Dubai kan føje endnu en verdensrekord til sit CV. JW Marriott Marquis, som officielt åbnede i sidste uge, er optaget i Guinness som verdens højeste hotel.

JW Marriott Marquis i Dubai består af to tvilling-tårne, der er 355 meter i højden, hvilket gør hotellet til verdens højeste. Fold sammen
Læs mere
Foto: JW Marriott Marquis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

684 værelser, 120 suites, 9 restauranter, 5 lounges og 24 mødelokaler fordelt på 72 etager i en bygning på 355 meter.

Se også: Verdens mest vanvittige pools

Sådan lyder nøgletallene på det femstjernede hotel JW Marriott Marquis i Dubai, der sidste uge officielt slog dørene op for første gang - som verdens højeste hotel.

Og jo, den er god nok. Hotellet har ikke kun selv givet sig den eftertragtede titel, JW Marriott Marquis er optaget i selveste Guinness Book of World Records som det højeste hotel i verden.

Til sammenligning er det højeste hotel i Danmark Radisson Blu Scandinavia Hotel i København, der med sine 86 meter kan være fire gange ovenpå hinanden i JW Marriott Marquis.

Det 72-etagers høje hotel består af to tårne på 355 meter, men det er kun det ene tårn, der er åbnet. Det andet tårn åbner først 2014.

Verdens højest beliggende hotel
Guinness Book of World Records lægger i sin optagelse af JW Marriott Marquis vægt på, at der udelukkende er hoteldrift i de to tårne.

På den måde adskiller hotellet sig fra Ritz-Carlton-hotellet i Hong Kong, der kan kalde sig verdens højest beliggende hotel.

De første 101 etager i den 490 meter høje skyskraber, International Commerce Centre, i Hong Kong er optaget af det internationale handelskammer, men de øverste etager, 102 til 118, huser hotellet Ritz-Carlton.

Se også: Svimlende udsigt fra verdens højeste hotel