Her får du verdens bedste strandferie

Er det på Rios strande eller i stille natur på ferieøen Sardinien? Se her hvilken stranddestination, der er kåret af World Travel Awards som verdens bedste.

Trou Aux Biches, Mauritius løb med rejsebranchens "oscar" i kategorien "World Leading Beach Destination". Se de øvrige nominerede strande på billederne herunder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et er hvidt sand, krystalklart vand og måske vajende palmeblade - den side af sagen skal naturligvis være i orden.

Men for at kvalificere sig i opløbet om at blive verdens bedste stranddestination skal der mere til. Det være sig stemning, kultur, historie eller måske en hel by.

Det har Mauritius, som i aftes fik tildelt World Travel Awards 2011 ved en gallafest i Qatar. Badeøen med de flotte strande, og parrenes paradis i utrolige baderesorts i det Indiske Ocean  ud for den afrikanske østkyst løb med titlen som verdens bedste stranddestination foran både caribiske og stillehavsøer.

Ud over prisen som "World Leading Beach Destination".blev et hav af andre rejse- og ferieorienterede virksomheder præmieret. Hoteller, lufthavne, flyselskaber, krydstogselskaber,  havne osv.,

Her kan du  finde strandferie i verdensklasse. Listen med alle 16 nominerede i kampen om at blive World Leading Beach Destination:

Aitutaki, One Foot Island, Cook Islands
Det ligger midt ude i Stillehavet, det lille ø-rige Cook Islands. 14 øer med et samlet areal på 240 kvadratkilometer. Aitutaki er en af de 14 øer, og den næstmest besøgte af dem alle. Den ligger i den sydlige del af ø-riget, og i Aitutaki atollen, der består af i alt 22 småøer, ligger One Foot Island - Tapuaetai - lille bitte, som navnet antyder, og smuk som var det en håndfuld af Paradis drysset i havet. 
Info: cookislands.travel

Bora Bora, Tahiti
Omtrent midt mellem Sydamerika og Australien ligger Fransk Polynesien med hovedøen Tahiti og hovedstaden Papeete, og ca. 230 km mod nordvest ligger Selskabsøerne med bl.a. Bora Bora med over 8.000 faste indbyggere og en veludviklet turistindustri. Øen med de to vulkanspidser er omgivet af en lagune bag et rev. Her er lufthavn, hoteller, pensioner, palmeskørter og blomsterkranse.
Info: borabora.com

Cancun, Mexico
For fyrre år siden var Cancun ud for Yucatán-halvøens kyst til det Caribiske Hav en lille ø med et par fiskerlejer og fantastiske strande. Nu er turismen rullet ind, og i dag er Cancun udbygget med hoteller og har dæmning til Yucatán-fastlandet, hvor en by med omkring en halv million indbyggere er vokset op. På fastlandet ligger maya-ruinerne, Chichen Itza, som for nylig blev udnævnt som en af verdens syv nye vidundere. 
Info: cancun.com

Goa, Indien
"Pearl of the Orient" kalder delstaten på Indiens vestkyst sig selv. Goa var portugisisk koloni og provins helt frem til 1961, hvor området blev anekteret i Indien. I 1970'erne rykkede hippierne ind, mens det nu er charterturisterne, der fylder mest. Men den brogede fortid har sat sit charmerende spor i byer og markeder. Mest livligt er der på strandene omkring hovedstaden Panji, mens bounty-roen findes i Palolim i den sydlige del.
Info: goatourism.gov.in

Key West, USA
Øen er USAs sydligste spids, 6,4 km lang og 3,2 km bred - og 140 km fra Cuba. Key West er også navnet på byen, som breder sig over de nærliggende øer. Det myldrer med mindre hoteller langs de flotte strande, men øen er kendt for sin afslappede stemning og holdning og så naturligvis for Ernest Hemingway, som siges at have skrevet romanen "Farvel til våbnene" mens han boede på øen.
Info: keywest.com

Maldiverne
Øriget midt i det Indiske Ocean kæmper mod sig selv. De 26 atoller med i alt 1192 paradisøer er som skabt til dovne dage under sol og palmer med tæerne i hvidt sand. Men turister i badetøj med drinks i hånden er i kontrast til landets muslimske opfattelse. Derfor er der turist-øer og maldiv-øer, men religiøse uenigheder undgås ikke. Som for nylig, da regeringen forbød spa-behandlinger - men dog efter nogle dage trak forbuddet tilbage.
Info: visitmaldives.com

Maui, Hawaii, USA
Den næststørste af Hawaii-øerne, men regnes for at være den smukkeste med sine store strande, vandfald og grønne, frodige indre. Haleakalā National Park med den sovende vulkan og byen Haleakalā med den livlige forretningsgade ned til havnen, hvor bådene for hvalsafari eller sunset cruises venter. Næsten alle øens strande har god snorkling, og surfing og vindsurfing er også populært.
Info: gohawaii.com

Trou Aux Biches, Mauritius
De fleste turister flokkes på Grand Baie, men på øens nordvestlige kyst beskyttet mod vinden, ligger den mere stille og fredelige Trou aux Biches, som den ideelle romantiske hideaway. To kilometer strand med fint, hvidt sand og en lagune med blåt, blåt vand men også luksuøse resorts, restauranter og småforretninger er dukket op i området, som investorerne har fået øje på. Solnedgangen over lagunen er legendarisk.
Info: mauritius.net

Montego Bay, Jamaica
Byen er den andenstørste by i landet i omfang og den fjerdestørste i antal indbyggere. Men den er ubetinget Jamaicas største turistby - også for stor, mener mange. Her er flotte strande, hoteller, duty free shopping, cruise line terminal og masser af krydstogtskibe og krydstogtspassagerer på sightseeing. Men de når sjældent længere end byen, så baglandets bjergrige natur er fortsat fredeligt.
Info: montego-bay-jamaica.com

Negril, Jamaica
Hvad Montego Bay har i livlig turisme har Negril i fredeligt strandliv. Ligger i Jamaicas vestlige ende ved den såkaldte "seven mile beach", men faktisk er stranden ikke 11 km, men kun omkring 6,5. Men plads er der til både turister og beach restorts. Navnet Negil er en forkortelse af "Negrillo", som spanierne oprindelig kaldte området i 1494 formentlig efter de sorte klipper syd for byen.
Info: negril.com

Ölüdeniz, Tyrkiet
Den lille fiskeby ved et af Tyrkiets flotteste strandområder ved Middelhavet i Fethiye-området. Den lange sandstrand, Belcekiz, og den blå lagune Ölüdeniz - der betyder "det døde hav" - har EU’s blå flag. Lagune-området er fredet naturreservat, og det er omkranset af høje bjerge som en dramatisk kulisse. Fra det højeste, der er næste to kilometer højt, ynder paragliderne at lette for senere at lande på den offentlige strand.
Info: oludeniz.com

Rio de Janeiro, Brasilien
Med de legendariske strande Copacabana og Ipanema, som de mest kendte af byens ialt otte strande, er byen i særklasse som stranddestination. Og med samba og karneval, kultur og historie, shopping og et rigt restaurant- og aftenliv har Rio, som de fleste foretrækker at kalde den, mere at byde på end de fleste. Og så er byen samtidig i fuld gang med at forberede OL i 2016.
Info: rioguiaoficial.com.br

Sardinien, Italien
James Bond-elskere kender den; stranden hvor agenten pludselig dukker op af vandet i sin Lotus Esprit, der kan forvandles til undervandsbåd i filmen "Spionen der elskede mig". Den er nok den mest berømte af øens mange, mange strande og ligger på Sardiniens nordvestlige hjørne nær Stintino. La Pelosa hedder den, når den ikke bare kaldes "James Bond-stranden". 
Info: sardegnaturismo.it

Seychellerne
"Another World" beskriver ø-riget i det Indiske Ocean sig selv. 115 øer med et hav af strande. På den officielle hjemmeside beskrives de 44 mest kendte af dem, og den mest berømte er Anse Lazio på øen Praslin, der har optrådt på top-ti lister i alverdens rejsemagasiner. Den er også inbegrebet af et tropisk paradis, som den hvid og indbydende ligger mellem grå granitklipper.
Info: seychelles.travel

Sharm El Sheikh, Egypten
Strandene er fine, måske ikke helt i bounty-klassen, men til gengæld ligger de mest spektakulære koralrev for enden af ponton-broer fra klippestrandene. Fremragende snorklemuligheder og fra Sharm El-Sheikh er der dykning i verdensklasse i Det Røde Hav i Naama Bay og Ras Mohammed Marina Nationalpark. Tilsæt Sinai halvøens udflugtmuligheder, f.eks. en vandretur til toppen af Mosesbjerget. 
Info: sharmelsheikh.com

Sydney, Australien
Jo strandene er der skam, f.eks. surfernes paradis, Bondi Beach øst for byen og Manley i standområdet nord for byen. Men her kan man få hele pakken: storby med kunst og kultur, og Utzons markante operahus, som er UNESCO World Heritage, og så verdens nok smukkeste havneområde i bugten med den berømte Harbour Bridge, og så naturligvis forlystelseslivet i Darling Harbour. 
Info: www.sydney.com

Se også: 10 enestående strande i Europa