Her er verdens største akvarium

45.000.000 liter vand og 100.000 fisk og andre havdyr i Singapore Aquarium, hvor man også kan overnatte med udsigt til fisk.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stor, større, Singapore - Det siger de nu igen i Singapore.

Læs også: 24 timer i Singapore

Hidtil har byen præsenteret blandt andet verdens største pariserhjul, Singapore Flyer, verdens højst beliggende hotelswimmingpool, Marina Bay Sand, og verdens største drivhus og største kunstige træer i Gardens by the Bay.
Og nu føjes endnu en verdensrekord til rækken: Verdens største akvarium.

Det er Resorts World Sentosa på øen lige syd for byen, som i det nye forlystelsesområde, Marine Life Park, der er nabo til Universal Studios, har åbnet verdens største akvarium: "S.E.A. Aquarium".

I 45 millioner liter vand lever hundrede tusinde havdyr. I alt 800 forskellige arter kan opleves bag verdens største "vindue til havet" - 36 meter langt og 8,5 meter højt - med både skibsvrag, farvestrålende revfisk og store svævende rokker, eller på rullebånd i glastunnel gennem hajernes verden, hvor man kan opleve både hammerhajer og den aggressive sølvtippet haj.

Sov med fisk
På den modsatte side af akvariet er der bygget et "hotel", hvor der i bogstaveligste forstand er havudsigt fra de 11 "Ocean Suites". Her kan man bo i to-etagers suiter, hvor der i nederste etage er soveværelset, hvor man fra dobbeltsengen og det nedsænkede badekar har direkte udsigt til fiskene. Pris for en suite: lidt over 11.000 kr. pr. nat. 

Marine Life Park omfatter naturligvis også en forlystelsespark - Adventure Cove Waterpark - et stort vandland med de mest fantastiske vandrutsjebaner og en eventyrflod, hvor man i store svømmeringe flyder i en tunnel gennem akvariet og de farvestrålende fisk.
Man kan også snorke gennem Rainbow Reef, et opbygget koralrev med 20.000 fisk, eller vade gennem Ray bay og røre ved de fløjlsbløde rokker.

Protest mod delfiner
Men Marine Life Park stopper ikke her. Næste oplevelse skulle være klar i løbet af 2013: Delfiner. Den del af marineparken har dog mødt modstand fra dyreaktivister. Resort World har for flere år siden købt 27 delfiner fra Salomonøerne i Stillehavet. To af dem er døde, men de resterende 25 opholder sig i Filippinerne, hvor de venter på at parkens delfinområde bliver klar. 

Imidlertid har dyreaktivister i Filippinerne lagt sag an mod de lokale myndigheder hævdende, at delfinerne er indfanget og at det er i strid med den internationale traktat mod handel af truede dyr- og plantearter. Aktivisterne fik medhold ved første retsinstans og "videre eksport" af delfinerne blev forbudt, men den afgørelse blev senere underkendt ved næste retsinstans.

Dyreaktivister i Singapore protesterer også mod indførelsen af delfinerne:
"Resort World - sæt delfinerne tilbage i frihed" - opfordrer de og hævder, at indfangningen af de 27 delfiner har påvirket artens overlevelse ved Salomonøerne.

Læs også: Guide: 5 oplevelser under jorden