Her er verdens hurtigste rutsjebane

Ferrari World i Abu Dhabi klar til åbning efter sommerferien - den nye rutsjebane får vogne, som er kopier af Ferrari F430 Spider

Sådan ser en af vognene til Ferrari World Abu Dhabi GT rollercoaster ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: ferrari.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor hurtigt bilerne i den ny forlystelse Ferrari World Abu Dhabi kommer til at køre, er fortsat en hemmelighed, men folkene bag parken slår fast, at det bliver verdens hurtigste bane.

Se også: Sådan skal du sidde i fremtidens fly

Og det betyder, at den skal være hurtigere end RingRacer ved Nürburgring i Tyskland, som også åbner senere i år. Den bane får en topfart på 217 kilometer i timen.

Ideen med denne bane er, at to biler sendes afsted samtidigt på parallelle baner og dyster med hinanden hele turen igennem.

Parken er et resultat af et samarbejde mellem bilfabrikanten Ferrari og ejendomsudvikleren Aldar Properties i Abu Dhabi. Parken ligger på den nye underholdnings-ø Yas Island, og efter planen skal parken åbne senere i år.

En masse andre aktiviteter
Ud over fart-djævelen her bliver der også mulighed for at køre co-kart, rally og at køre i sandklitter.

Man kan også blive klogere på Ferraris historie i et interaktivt museum eller i teatret, der bl.a. vil indeholde en racerbane. 

Rundt om selve forlystelsesparken skal der bygges luksushoteller, topmoderne biografer, natklubber, en golfbane, strande, en lystbådehavn, samt en Formel 1 bane.

Hele dynen er sat til at koste 40 milliarder dollars at bygge, hvoraf noget af finansieringen kommer fra al-Nahyan familien, som er blandt de førende sheiker i Abu Dhabi, og som ejer fem procent af Ferrari virksomheden.

Ferrari World bliver en overdækket fornøjelse, hvilket man som gæst formentlig vil sætte pris på, da temperaturen i Abu Dhabi ofte befinder sig på 40 plus. Til gengæld er taget naturligvis designet som den klassiske Ferrari racerbil i den velkendte røde farve.

Hør danske Claus Frimann, general manager på Ferrari World, fortælle om verdens hurtigste rutsjebane: