Her er verdens flinkeste folk

Hvor møder man som turist flest smil og mest gæstfrihed? I Oceanien, hvis man skal tro en ny undersøgelse.

'All Blacks' er New Zealands nationale rugbyhold, som her udfører en rituel, men bestemt ikke venlig, hilsen til sine modstandere fra Australien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dean Treml
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sydlige Stillehavn må gøre noget ved mennesker.
I hvert fald er det i den del af verden, hvor de fleste rare, omgængelige, hyggelige og glade mennsker bor - ifølge FutureBrand.

Læs også: Verdens bedste og billigste taxi-byer

Øerne og øgrupperne i Oceanien er nemlig rigt repræsenteret på listen over de lande, hvor man bliver mødt med mest varme og gæstfrihed. Tre placeringer blandt top-ti er det blevet til på den nye liste, som FutureBrand står bag, henholdsvis en første, femte og ottendeplads.

Verdens flinkeste folk finder man i New Zealand, og det sammen med den storslåede natur gør om noget landet til et populært rejseland.

Danmark ikke med
Nummer to på listen er Irland, som i andre popularitetslister har toppen. Bl.a. toppede landet på Lonely Planets Bluelist 2008, som det mest venlige turistland, og hovedstaden Dublin er for andet år i træk kåret som Europas venligste by af TripAdvisor og 2.400 af sidens brugere, oplyser DinSide.no.

Efter Thailand og Canada dukker Oceanien op igen i form af Australien på femtepladsen.
Nummer seks på listen er Skotland, fulgt af Sverige. Hverken Danmark eller Norge er nævnt, og det kan i den forbindelse nok få en dansker og en nordmand til at undre sig.

Herefter er Oceanien på banen igen med Fiji-øerne, og listen sluttes af med Bahama-øerne og Italien.