Her er verdens dyreste storbyer

Tidsskriftet The Economist har regnet på leveomkostningerne i alverdens storbyer og kårer de 10 dyreste og billigste byer.

Tokyo i Japan er i følge en undersøgelse af The Economist verdens dyreste storby målt på leveomkostninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

For nylig spurgte Rejseliv.dk senioranalytiker Jan Størup Nielsen i Nordea om, hvor man skal rejse hen, hvis man vil have mest ud af sine rejsepenge.

Han advarede imod især to lande i Europa, som man skal forsøge at undgå, hvis man rejser på et stramt budget i 2013: Schweiz og Norge.

Se også: Undgå mobil-chok efter ferien

Og den betragtning er senioranalytikeren ikke ene om at have.

For nylig offentliggjore tidsskriftet The Economists "Worldwide cost of living index 2013" - en undersøgelse af leveomkostninger i alverdens storbyer. Og her havner to storbyer fra de to lande i top10 over de dyreste storbyer.

Den norske hovedstad Oslo kommer ind på en delt fjerdeplads sammen med Melbourne i Australien, og Zürich på en syvendeplads - den schweiziske storby lå sidste år på førstepladsen, men har måtte afgive tronen til Tokyo i Japan. Det skriver norske vg.no.

Listen over de dyreste byer er en rangering af de globale leveomkostninger i alverdens storbyer. Beregningerne er lavet på baggrund af flere end 160 priser, hvor alt lige fra priser på mad, tøj, telefon og transport indgår.

De billigste storbyer i undersøgelsen
Asien og Oceanien har 11 af de 20 dyreste byer, men har samtidig seks af de 10 billigste byer. Mumbai i Indien og Karachi i Parkistan ligger på en fælles førsteplads på listen over de billigste storbyer i undersøgelsen. Herefter kommer af New Delhi, Kathmandu og Algiers i Algeriet.

Det mest overraskende ved dette års liste er ifølge Jon Copertake, som er den ansvarlige for undersøgelsen, de voldsomt stigende leveomkostningerne i Australien.

"Men den økonomiske vækst har støttet inflationen, og den australske dollar står stærkere mod andre valutaer. Det har hjort det dyrere at opholde sig i landet. Turister vil sikkert kunne føle forskellen, og folk, der bor der, vil have mærket et højere prisniveau."

Her er verdens 10 dyreste storbyer

1. Tokyo, Japan 
2. Osaka, Japan
3. Sydney, Australien
4. Oslo, Norge
4. Melbourne, Australien
6. Singapore
7. Zürich, Schweiz
8. Paris, Frankrig
9. Caracas, Venezuela
10. Genève, Schweiz

Her er verdens 10 billigste storbyer

1. Karachi, Pakistan
2. Mumbai, Indien
3. Delhi, Indien
4. Katmandu, Nepal
5. Algier, Algeriet
6. Bukarest, Rumænien
7. Colombo, Sri Lanka
8. Panama City, Panama
9. Jiddah, Saudi-Arabien
10. Teheran, Iran

(Kilde: guardian.co.uk.)