Her er verdens bedste lufthavn

Verdens bedste lufthavn er blevet kåret ved det årlige ’Skytrax World Airport Awards’.

Poolen i Singapores lufthavn. Foto: Changi Airport Group Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det årlige World Airport Awards fandt i år sted i Amsterdam, hvor der tirsdag aften blev delt priser ud – blandt andet for verdens bedste lufthavn. Igen i år var det Singapores Changi Airport, der løb med sejren som verdens bedste lufthavn.

Det er femte år i træk, at Singapore kan stille sig på sejrskamlen som verdens bedste lufthavn. Kåringen sker på baggrund af mere end 13 mio. spørgeskemaer, hvor rejsende er blevet bedt om at vurdere 550 lufthavne i verden. Og flypassagererne er vilde med Changi Airport.

Har man været i Changi, kan man godt forstå førstepladsen. Der er nemlig at hav af muligheder. Fordelt på sine tre terminaler – og en fjerde, der åbner i løbet af 2017 – er der flere end 360 butikker og 140 restauranter. Men det er ikke dét, der gør Changi Airport mindeværdig. Det er nok nærmere sommerfuglehaven, hvor du kan trække frisk luft og nyde de farvestrålende kreaturer, der basker rundt. Også biografen, der – gratis – viser de nyeste blockbusters, trækker op, når man skal slå tiden ihjel. Men det, der måske er mest specielt ved lufthavnen, er swimmingpoolen på taget, hvor man kan tage en forfriskende dukkert.

København hædret med to priser

Det er ikke kun Changi Airport, der stolt kunne forlade tirsdagens kåring. Københavns Lufthavn modtog hele to priser – den ene for at have verdens bedste sikkerhedskontrol og den anden for at være Nordeuropas bedste lufthavn. En hæder, man glæder sig over herhjemme.

»De rejsendes oplevelse er alfa og omega for en lufthavn, og derfor glæder det mig utrolig meget, at det netop er de rejsende, der giver os denne fornemme placering som den bedste lufthavn i Nordeuropa. Vi har som mål at være Nordeuropas foretrukne lufthavn, og denne pris er med til at vise, at vi er godt på vej,« fortæller Thomas Woldbye, der er adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Ud over prisen som verdens bedste lufthavn deler Skytrax blandt andet også priser ud for at være verdens reneste lufthavn. Den pris gik i år til Tokyo Haneda, mens Taoyuan i Taiwan har det bedste personale, og Hong Kong airport tilbyder den bedste bespisning.

Toptilisten over de bedste lufthavne i verden:

  1. Singapore Changi Airport
  2. Tokyo International Airport (Haneda)
  3. Incheon International Airport (Seoul i Sydkoreaa)
  4. Munich Airport (Tyskland)
  5. Hong Kong International Airport
  6. Hamad International Airport (Doha i Qatar)
  7. Chubu Centrair Nagoya (Japan)
  8. Zurich Airport (Schweiz)
  9. London Heathrow Airport
  10. Frankfurt Airport (Tyskland)