Her er verdens bedste flyselskaber

Qatar Airways kåret til verdens bedste flyselskab i den årlige afstemning som Skytrax World Airline Awards står bag.

Qatar Airways er verdens bedste. Klik på billederne herunder for at se top 10 over de bedste flyselskaber i verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miguel A. Agueda

Det er 18,8 millioner passagerer, der over en periode på 10 måneder har givet deres stemmer i kåringen, og det Doha-baserede flyselskab Qatar Airways er i år rykket to pladser frem, og er altså i år verdens bedste flyselskab.

Læs også: Tjek på fire Business Class

På de næste pladser følger Singapore Airlines på 2. pladsen, og Asiana Airlines på en 3. plads.

Vinderen Qatar Airways flyver til over 100 destinationer rundt om i verden og har en flåde på 96 fly. Flåden er en af de yngste i verden med en gennemsnitsalder på 4,1 år pr. fly. Selskabet har netop bestilt seks flere Boeing 777, som er selskabets foretrukne langdistance-fly.

Singapore Airlines fastholder sin 2. plads fra sidste år. Selskabet flyver til 62 destinationer 35 lande, det er berømt for sin service om bord, og Singapore Airlines har tidligere i år meddelt, at det inden for et år lancerer et lavpris-selskab.

På 3. pladsen følger Asiana Airlines, der er et af Sydkoreas to store flyselskaber. Selskabet  flyver på 85 internationale ruter og 14 indenrigs. Selskabet flyver fra Incheon International Airport i Seoul.

De øvrige top-10 selskaber blev:

4. Cathay Pacific Airways

5. Thai Airways International

6. Etihad Airways

7. Air New Zealand

8. Qantas Airways

9. Turkish Airlines

10. Emirates

Bedste i Europa
Turkish Airlines blev nummer 9 i hovedkategorien, så selskabet er dermed det bedste flyselskab i Europa. Det er første gang selskabet kravler op i top-10 og Turkish Airlines vandt også kategorien for bedste sæder i udvidet økonomi-kategorien.

Prøv selv
Har du lyst til at prøve verdens bedste flyselskab, så flyver Qatar Airways dagligt mellem København og Doha. Selskabet kan dermed tilbyde daglig forbindelse til blandt andet Bangkok og Delhi.

Læs også: Fire bud på fremtidens fly