Her er verdens 10 smukkeste lufthavne

Vil du opleve verdens allersmukkeste lufthavnsbygning, skal du befinde dig i Terminal 3 i Beijing International Airport.

Hovedbygningen i Carrasco International Airport som ligger tæt ved Uruguays hovedstad Montevideo, er ligeså lang som 4 fodboldbaner til sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ingen tvivl hos det ansete rejsesite Travel + Leisure, der har ladet en række eksperter vælge verdens smukkeste lufthavnsbygninger.

Næste: Se listen over de 10 smukkeste lufthavne

Vinderen bliver terminal 3 i Beijing International Airport, der blev opført i forbindelse med OL i 2008.

Som en mægtig drage strækker bygningen sig over tre kilometer, farverne spiller i stærke røde og gule kulører, og bygningen er en af verdens største med 50 millioner passagerer om året.

Lufthavnsbygninger har ellers generelt ikke været byggerier, man har satset på. Men det har ændret sig, især i Asien i lande som Kina og Sydkorea, der går forrest med hensyn til arkitektur og indretning, skriver magasinet.

”Lufthavne er jo nærmest nationale symboler, så derfor bliver der ikke sparet når man vil være sikker på, at min er bedre end din,” siger arkitekten Ron Steinert.

Romantisk skær over flyvningen
Magasinet er skuffet over udviklingen af lufthavnsbyggeriet i USA, hvor det normalt ikke er mere inspirerende at flyve end at køre i bus. Det var i gamle dage, da der stadig var et romantisk skær over flyvningen, at amerikanerne kunne mande sig op med fremragende byggerier som TWA-terminalen i John F. Kennedy-lufthavnen.

Men Europa kan give flyvningen noget af sin gamle magi tilbage. Terminal 4 i Madrids Barajas-lufthavn er ”det mest åndeløse smukke,” som arkitektur-kritikeren Paul Goldberger har set.

Nye lufthavne skal ikke kun være smukke. De skal også være funktionelle, så når man er i bygningen, skal man have en god ide om hvad der skal ske næste gang og hvor man skal hen. Så designet så at sige hjælper dig med at nå gaten i tide.

Næste: Her er de 10 smukkeste lufthavnsbygninger