Her er verdens 10 mest besøgte museer

Mona Lisa kan stadig forføre de besøgende - Louvre i Paris er verdens mest besøgte museum med 8,5 millioner gæster om året.

Louvre har holdt sig på førstepladsen i flere år med 8,5 millioner besøgende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ian Langsdon
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke uden grund, at de berømte museer i Paris, New York og Washington topper, når det gælder antal besøgende. For Frankrig og USA topper i al almindelighed med flest turister. Og det smitter af på museumsbesøgene.

Se også: 9 mærkelige museer

Det er rejsesitet Travel + Leisure, der har opgjort besøgstallene for verdens 20 mest besøgte museer. Vi bringer her de 10 mest besøgte i 2010, som er den seneste opgørelse.

1 Musée du Louvre, Paris
Årlige besøgende: 8.500.000

Louvre har holdt sig på førstepladsen i flere år med 8,5 millioner besøgende. Kunstelskere kan glæde sig over 35.000 kunstværker, herunder selvfølgelig Mona Lisa.

Info: louvre.fr

2 Smithsonian National Air and Space Museum, Washington
Årlige besøgende: 8.300.000

Museet huser verdens største samling af historiske fly og rumfartøjer fra brødrene Wrights fly fra 1903 til et klippestykke fra månen. Børn er vilde med flysimulatorerne.

Info: si.edu

3 Smithsonian National Museum of Natural History, Washington
Årlige besøgende: 6.800.000

Museet er verdens bedst besøgte naturhistoriske museum, og har en stor samling af forstenede dinosaurer. Udstiller også den berømte Hope Diamant og samlet 126 millioner genstande.

Info: si.edu

4 British Museum, London
Årlige besøgende: 5.842.138

Der er gratis adgang til British Museum med syv millioner udstillings-genstande fordelt på fire kilometer gallerier. Besøgstallet stiger hvert år på det populære museum.

Info: britishmuseum.org

5 Metropolitan Museum of Art, New York
Årlige besøgende: 5.216.988

Et af verdens største museer ligger i udkanten af Central Park og har en bred samling af kunst fra hele verden, bl.a alle de store europæiske malere. Største genstand er det egyptiske tempel Dendur.

Info: metmuseum.org

6 Tate Modern, London
Årlige besøgende: 5.061.172

Siden åbningen i 2000 har Tate Modern udviklet sig til et af verdens mest populære museer for moderne kunst. Udstiller værker af bl.a. Dalí, Magritte og Matisse.

Info: tate.org.uk/modern

7 American Museum of Natural History, New York
Årlige besøgende: 5.000.000

Museet fra 1869 består af 25 forbundne bygninger og huser 46 permanente udstillinger, rigeligt til en hel dags oplevelser. Berømt er kopien af en blåhval i fuld størrelse.

Info: amnh.org

8 National Gallery, London
Årlige besøgende: 4.954.914

Der er gratis entre til museet, der huser masser af europæiske kunstværker fra det 13. til det 19. århundrede. De fleste kommer for at se Constable og Van Gogh.

Info: nationalgallery.org.uk

9 National Gallery of Art, Washington
Årlige besøgende: 4.775.114

Før sin død i 1937 lovede amerikaneren Andrew W. Mellon at skabe et galleri til sin omfattende kunstsamling. Galleriet åbnede i 1941 og huser i dag meget andet end malerier.

Info: nga.gov

10 Vatican Museums, Rom
Årlige besøgende: 4.676.179

Vatikan museet startede med en samling af skulpturer, som pave Julius ll samlede i det 16. århundrede. Siden har skiftende paver i fem århundreder tilført samlingen nyt.

Info: mv.vatican.va

Læs også: 5 x kultur i Hamborg