Her er verdens 10 grimmeste dyr

Grim, grimmere og grimmest. 3.000 mennesker fra hele verden har stemt og fundet verdens grimmeste truede dyr for at gøre opmærksom på klodens mindre nuttede truede dyrearter.

Blobfisken tog 1. pladsen i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er masser af foreninger, der støtter nuttede pelsdyr, den britiske forening Ugly Aminal Preservation Society støtter grimme dyr for at gøre opmærksom på, at der også findes mange truede dyrearter, som tilfældigvis er grimme. Se hvilke, der i en afstemning, som 3.000 mennesker fra hele verden deltog i, blev kåret som de ti allergrimmeste.

Læs også: Her er verdens højeste skyskrabere

Blobfisken tog 1. pladsen i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.

1. Blobfisken
Det er let at se, hvorfor mange synes, at blobfisken, den store slimklat, der minder om en gnaven, skaldet trold, har gjort sig fortjent til titlen som verdens allergrimmeste. Blobfisken lever ud for Australiens, Tasmaniens og New Zealands kyster på mellem 600 og 1.200 meters dybde. Den er lidt under 30 cm lang og består af en gelémasse, der med en massefylde lettere end vand gør det muligt for den at bevæge sig langs havbunden.

Kakapo-papegøjen er den tungeste papegøje i verden og samtidigt den eneste af arten, der ikke kan flyve. Den er også nummer 2 på listen over de grimmeste truede dyrearter på kloden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.

2. Kakapoen
Selv om kakapoen umiddelbart ser sød og helt almindelig ud, er den mærkelig på sin helt egen måde. Kakapo er en papegøjeart, men modsat andre papegøjer kan den ikke flyve. Den har derfor svært ved at slippe væk fra sine fjender og er af den grund meget truet. Kakapoen er verdens tungeste papegøje og kan veje op til 3,5 kg. Den findes kun i det sydlige New Zealand på øerne Chalky Island og Codfish Island, hvor den er blevet flyttet til for at blive beskyttet mod rovdyr.

Næseaben indtager en 3. plads i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

3. Næseaben
Med et stort fallossymbol plantet midt i dens hoved er det svært ikke at trække på smilebåndet, når man ser en næseabe. Den store, karakteristiske næse bruges til at tiltrække hunaberne – og jo større, jo bedre. Næseaben lever på Borneo og vejer op til 21 kg. Aben har på grund af et specielt fordøjelsessystem altid oppustet mave og prutter meget - eller udleder gas, om man vil.

Axolotl er nummer 4 på listen over de grimmeste truede dyrearter på kloden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

4. Axolotl
En axolotl er en vandlevende salamander, og dens specielle, uhyggelige udseende får den til at minde om et fortidsmonster. Salamanderen er speciel på den måde, at den aldrig bliver voksen, men altid er i larvestadiet. Axolotlen lever i Mexico.

Grisenæseskilpadden indtager en 5. plads i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere

5. Grisenæseskildpadden
Den ser umiddelbart meget sød ud, grisenæseskildpadden. Den lever i ferskvand, i modsætning til andre skildpadder, og bor i det nordlige Australien og det sydlige New Guinea. Næsen ligner en grisetryne, og selv om den på billedet ser lille og sød ud, er grisenæseskildpadden ikke lille og ikke sød. Normalt vejer den over 20 kg, er omkring 70 cm lang, og kendt for at være meget aggressiv og territorial.

Læs også: Her er verdens bedste strande

Flagermusen er nummer 6 på listen over de grimmeste truede dyrearter på kloden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

6. Flagermus
Der findes mange forskellige arter af flagermus. Fælles for dem er, at de, udover at sove med hovedet nedad og har meget lugtende afføring, er det eneste pattedyr, der reelt kan flyve.

Den flyvende møgbille, som Circellium Bacchus også kaldes, indtager en 7. plads i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

7. Den flyvende møgbille
Circellium Bacchus eller den flyvende møgbille, som den også kaldes, lever i Sydafrika. Billen elsker gødning og afføring, og deraf kommer navnet. Den lever i det, spiser det og lægger æg i det – og så kan den flyve.

Hoppesneglen er nummer 8 på listen over de grimmeste truede dyrearter på kloden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.

8. »Hoppesneglen«
Hemphilia dromedarius er det latinske navn for sneglen »dromedary jumping-slug«. Sneglen er ca. 6 cm lang og lever i Canada. Den kaldes hoppesneglen, fordi den kan vende sin krop rundt. Derudover har den en slags pukkel på ryggen, der indeholder alle dens organer.

Ålen indtager en 9. plads i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

9. Ålen
Lang, slimet og slangeagtig. Ålen er velkendt for danskerne og er blandt de nominerede grimme dyr. Ålen kan blive halvanden meter lang, men er normalt kun mellem 60 og 80 cm.

Titicaca-frøen indtager 10. pladsen i konkurrencen om at være klodens grimmeste truede dyreart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.

10. Titicaca-vandfrøen
Titicacavandfrøen lever udelukkende i Lake Titicaca og de tilløbende floder i Sydamerika. Frøen har svært ved at trække vejret, da dens lunger er meget små.

Læs også: Her er verdens mærkeligste mad