Her er vejret varmt i påsken

På denne tid af foråret skal vi ned til de sydlige middelhavsegne for at finde stabile temperaturer på 20 grader og derover.

Foto: Sisse Sejr-Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gælder eksempelvis Larnaca på Cypern, Sousse i Tunis og Las PalmasGran Canaria.

Som regel vil der også være noget der minder om danske sommertemperaturer på den spanske solkyst på denne tid af året. Fra Valencia og sydpå er der som regel mere end 20 grader på denne tid af året.

Dubai
I ørken-byen Dubai ved Den persiske Bugt kan man regne med sol og 26-28 grader hver dag i påsken. Endog med mulighed for at temperaturerne nogle dage kommer op på 30 grader.

Emiratet er fuld af kontraster ud over luksuøs indkvartering. Hvis man ikke allerede er træt af sne er der den indendørs skibakke i Mall of the Emirates, men der er også rige muligheder for shopping, men kan købe guld i souken, køre firhjulstrukne i ørkensandet, se kamel-væddeløb og opleve solnedgangen over det sejlformede hotel Burj Al Arab.

Dubai er også verdens højeste bygning - det 160 etager høje Burj Khalifa. Fra den 828 meter høje bygning kan man se det meste af emiratet.

Gran Canaria
På kanarieøerne er der været 20 velsignede varmegrader de seneste uger - og der er udsigt til sol og godt vejr i påskedagene.

Gran Canaria, der også er den mest populære af kanarieøerne, er man langs de sydlige kyster næsten garanteret sol og varme hele året. Her er der også et bedt udvalg af hoteller med mange danske og skandinaviske gæster.
 
Området ved Puerto Mogan helt mod syd er et helt særligt hjørne af Gran Canaria.

Cypern
Temperaturerne har ligget stabilt på mere end 20 grader den seneste uge og anderledes ser det heller ikke ud for påsken.

Cypern er blandt Middelhavets mest solsikre feriemål, strækkende sig fra barerne og dansestederne i Ayia Napa vover den roligere og børnevenlige Fig Tree Bay til stemningsfulde Larnaca eller øens næststørste by, Limassol, længere mod vest.

Oplev også det historiske Cypern. Den lille ø har en både farverig og blodig historie. Alexander den Store, apostlen Paulus og såmænd også den danske konge, Erik Ejegod, har været på Cypern. Sidstenævnte døde her i 1103 og ligger begravet i den byzantinske i domkirke i Paphos.

Egypten
Har haft stabile temperaturer på 24-26 grader den seneste uge, og det forventes ikke at ændre sig hen over påsken.

Badebyen Hurghada ved Det røde Hav med ca. 50.000 indbyggere er et populært dykker-feriemål. Nogle vil mene, at Hurghada mest er en turist-penge-maskine, men det ændre ikke på at byen på få år blevet et en populær destination for sports- og fritidsdykkere.

Hurghada har også gode busforbindelser for udflugter til Cairo og Luxor, Egyptens to største turistattraktioner.