Her er solferien billigst

Bulgarien er billig, men Tunesien er endnu billigere at holde ferie i, viser ny opgørelse.

Man får mest for pengene i Tunesien. Det nordafrikanske land er billigst på næsten alle områder. Download 133 rejsebøger på Rejseliv.dk - gratis! Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix og flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige nu er sommerferiesolen på udsalg. Skoleferien er overstået, den danske sommer ligeså, og der er et par måneder til næste højsæson: efterårsferien.

Læs også: Prisen på flybilletter styrtdykker lige nu

Priserne på charterrejser er raslet ned – ganske som de plejer at gøre på dette tidspunkt af året – og der er stadig sol og varme i badebyerne omkring Middelhavet og Sortehavet.

Så har man ikke børn i skolealderen, er det et godt tidspunkt at rejse på ferie. Man får rigtig meget for pengene i øjeblikket. For eksempel sælger Bravo Tours flybilletter med afgang fra Billund 30. august til Tunesien for 1.499 kr.

Først i september kan man komme på en uges hotelferie med Falk Lauritsen i Sunny Beach i Bulgarien for 2.298 kr., og ugen efter har Spies rejser til Rhodos med ophold på hotel i en uge for 2.000 kr., mens en uge i ferielejlighed på Kreta først i oktober kan fås for 1.898 kr. med Apollo.

Dette er bare nogle af dagens chartertilbud fundet på Rejseliv.dk torsdag 19. august. Vær opmærksom på, at priserne kan varriere fra dag til dag.

Så langt rækker pengene
Men ét er rejsens pris, noget andet er priserne på rejsmålet. Her er der stor forskel på, hvor langt lommepengene rækker.
Falk Lauritsen Rejser har samlet priser på en række almindelige »ferieomkostninger«  – fra badeudstyr til billeje – på sommerrejsemålene, og ikke uventet viser det sig, at Tunesien og Bulgarien er de billigste rejsemål.

»Prisniveauet er generelt lavere i landene uden for EU end i landene inden for, hvilket nok ikke er overraskende,« siger direktør Søren Falk Lauritsen.

Men hvor meget forskel der er – at en kop kaffe for eksempel koster 15 gange mere i Alcudia på Mallorca end i Hammamet i Tunesien, og at en flaske af husets vin på restaurant i muslimske Tunesien er næsten 60 pct. billigere end i både Rhodos og Mallorca – kan nok overraske. Undersøgelsen siger dog ikke noget om husvinenes kvalitet.

Behagelighed koster
Også behagelighed varierer i pris. Mens solstolen på stranden i Santorini koster 52 kr. pr. dag, kan man slange sig på den i Alanya i en hel dag for 16 kr.

Og når de mindste skal lege i sandet, kan man købe skovl og spand for 19 kr. i Sunny Beach, mens man må ryste op med 73 kr. på den græske ø, Santorini.

Du kan se alle priseksemplerne i skemaerne herunder: