Her er jeg - i lufthavnen

Københavns Lufthavn tilbyder passagererne en personlig guide med kort over terminalerne, og har også udvidet service med tax free indkøb.

Foto: Keld Navntoft

'Kan vi nå en kop kafe? Hvor liggger gaten og hvor lang tid tager det at komme derhen?'

Læs også: 10 film du ikke skal se, når du flyver

Daglige spørgsmål for et hav af passagerer i alverdens lufthavne. Men i København kan man nu få svar med det samme via sin personlige guide hentet på en gratis CPH Airport-app.

Det virtuelle kort - i en 360 graders foto-gengivelse - viser vejen helt fra metrostationen eller den parkerede bil gennem afgangshallerne til transitterminalerne - og ens egen position på kortet klarer de hundredevis af WiFi-punkter, der er placeret i terminalerne.

Man kan også orientere sig på forhånd hjemme på sin pc, hvor man i ro og mag kan finde ud af, for eksempel hvor de forskellige funktioner og de mange forretninger befinder sig i lufthavnen.

Københavns Lufthavn er den første i verden, der tilbuder denne kort-guide service, og den tilbydes på fire sprog: dansk, svensk, engelsk og også kinesisk.

"Vi forventer, at andre lufthavne vil følge trop og udvikle noget lignende, da det er en service passagerne har gavn af," siger marketingdirektør Karen Bender i en pressemeddelelse om det nye online produkt.

Fra i dag er web-kortet klar på dansk og engelsk, mens den mobile version vil kunne bruges i løbet af foråret, men app'en kan downloades allerede nu.

Lufthavnen har også udvidet sin service over for passagererne på andre områder. Forleden åbnede man "Pick Up On Return", hvor rejsende inden for EU kan slippe for at tage de varer, de har købt i lufthavnen, med på rejsen. En række forretninger er tilsluttet ordningen, og de sørger for, at indkøbte de varer venter i Tax Free forretningen i bagageudleveringen på det tidspunkt, hvor passagereren kommer retur.

Se også: Pristjek på wifi i 10 lufthavne