Her er fremtidens hotelværelse

Senge, hvor du næsten svæver, vinduer, der kan skifte farve og toiletter, du ikke behøver røre ved, er bare nogle af ingredienserne i fremtidens hotel-værelse.

Virksomheden Apaiser med speciale i badrumsinstallationer, er en af de mange udstillere på messen. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.apaiser.com.au
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egentlig er en del af teknologien allerede opfundet, men når man samler det hele i et enkelt hotelværelse, er der alligevel masser af nyheder i fremtidens hotelværelse. Det viser en stor udstilling på en netop afholdt hotel-messe i Sydney.

Læs også: Gennemsigtige fly med total udsigt

I fremtiden vil du tjekke ind på hotellet via en applikation på din mobiltelefon, rette telefonen mod dørhåndtaget til værelset og døren går op.

Vel inde i værelset kan du sætte dig til rette i sofaen, vælge en video, et fjernsynprogram - eller opleve nabolaget via den trådløse skærm på bordet.

Er du ikke helt tilfreds med lyset, skifter du til en anden farve med værelses-kontrollen. Er du heller ikke tilfreds med at andre måske kan kigge ind på dig, så trykker du på en knap og glasset skifter fra klart til hvidt på et sekund.

Selvrensende toilet-gulv
I Japan har man på flere luksushoteller indført automatiske toiletter, og det er på vej mange andre steder. Toilettet kan fornemme, når du er 1,8 meter fra det og lukker toiletsædet op. Når du forlader toilettet, skyller det automatisk ud og lægger sædet ned igen.

Og toilet-gulvet vil være selvrensende og efterlade en anti-bakteriel hinde.

Den med mini-baren er set flere steder, men ventes at følge mange flere: Når du f.eks fjerner en mini-flaske gin, så registreres det automatisk på din regning. Der er dog lidt tid at fortryde i og stille flasken tilbage.

Massage i sengen
Søvnen er vigtig, og her byder fremtiden på en særlig teknologi i hotel-sengene, der nærmest får gæsterne til at føle de svæver - og man kan vælge mellem tre slags massage i sengen. Sengene kan faktisk købes flere steder i dag, men ventes snart at rykke ind på luksus-hoteller.

Til sidst til de motions-trængende: Fremtidens værelse får et gymnastik-redskab indbygget i væggen. Når det foldes ud, kan man udføre 200 øvelser på en kvadratmeter, hævdes det.

Se også: Vegas måske på vej i Spanien