Her er flugten fra julen

Guide til ti feriesteder, hvor du kan holde en billig ferie, mens de andre fejrer jul.

Har du allerede fået nok af julen i år, kan du henlægge juledagene til et dejligt solrigt sted i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andesteg. Gaver. Julehjerter. Marcipan. Snevejr. Salmesang. Julen ér hyggelig. 

Men indimellem kan det også blive for meget af det gode. Så synes man pludselig, at den sødligt-krydrede lugt af glögg er kvalmende. At folk på gaveindkøb ser vilde ud i blikket. At det er irriterende at skulle vade gennem gråligt snesjap for at komme på arbejde. At reklameblokkene på TV ikke består af andet end reklamer for de samme julepopsang-albums og køkkenredskaber som sidste  år. Og året før. 

Har du det allerede sådan, så er det nok i år, at  du skal henlægge juledagene til et dejligt solrigt sted i udlandet. 

Og efter at en nylig Gallup-undersøgelse for Berlingske viste, at børnene slet  ikke går så meget op i gaverne, men først og fremmest bare gerne vil være sammen med deres forældre og hygge sig, så behøver du ikke have dårlig samvittighed i den anledning.

En famileferietur til solen er også en god julegave til dem.

Her er 10 gode familieferier til en fornuftig pris:

Sharm El Sheikh, Egypten

Naama Bay er et stort turistområde med sikkerhed for sol og varme året rundt. Og med fantastiske strande med klart vand, meget egnet til at snorkle og dykke i. Der er kun lidt trafik og det lave vand er et slaraffenland for børnene. En strandpromenade forbinder kystens hoteller, og her er masser af fortovscafeer, tøjbutikker, krydderiboder, orientalske cafeer og gode restauranter.

Hvor meget:
Star Tour tilbyder en to-værelses lejlighed i hotellet Kiroseiz i Naama Bay lidt uden for centrum. På stedet findes et lille vandland med flere rutsjebaner. Med afgang fra Kastrup 22.12 koster en uge familien med to børn 17.844 kr.

Se flere rejser til Egypten
her 

 

Parque Cristobal, Tenerife

Midt i turistområdet Playa de las Americas på det sydlige Tenerife ligger lejlighedshotellet Parque Cristobal, der også udlejer bungalows i haven. Hotellet ligger ganske tæt på barer, restauranter - og også stranden er tæt på.

Hvor meget:
Parque Cristobal er meget børneegnet, og Star Tour sælger en uges charterferie med afgang fra Kastrup 18.12 med ophold i tre-værelses lejlighed på Parque Cristobal for i alt 11.992 kr. for familien med to børn.

Se flere rejser til Tenerife her


Centara Grand West Sands, Phuket

Hotellet her er Phukets første med eget vandland. Det ligger direkte ved Mai Khao Beach-stranden omgivet af tropisk regnskov, og hotellets Splash Jungle tiltrækker turister fra hele øen. Her er vilde forlystelser som boomeranger, men også en kunstig flod og en særlig afdeling for de små med vandrutsjebaner. Hotellet har også en pool ved stranden, hvor der er udsigt til startende og landende fly fra den nærliggende lufthavn. De kan også høres.

Hvor meget:
To uger med Star Tour og afgang fra Kastrup 23.12 koster i alt 35.296 kr. for familien med to børn.

Se flere rejser til Phuket her

Hotel Altamadores, Gran Canaria

Lejlighedshotellet Altamadores ligger tæt på byen Puerto Rico på det sydlige Gran Canaria. Der er en stor, højtliggende terrasse med fin udsigt over havet og Amadores-dalen. Der er buffet-restaurant og aftenunderholdning et par gange om ugen.

Hvor meget:
Spies tilbyder en 2-værelses lejlighed på Hotel Altamadores en uge i december med afgang 21.12 for i alt 16.796 kr. for familien med to børn.

Se flere rejser til Gran Canaria her
 

Hurghada, Egypten

I Egypten får man virkelig noget for pengene. Hotel Siva Grand Beach ligger direkte ved stranden i Hurghada, omgivet af kæmpe have og swimmingpool, som er opvarmet om vinteren. Uden for hotellet ligger et stort indkøbscenter med flere barer og restauranter.

Hvor meget:
Spies sælger en uge med afgang 19.12 for 16.796 kr. for hele familien med to børn. Indlogering i juniorsuite og opholdet er med All Inclusive. I prisen indgår altså alle måltider og drikkevarer.

Se flere rejser til Egypten her

Fuerteventura, De Kanariske Øer

Fuerteventura er øen med de kæmpestore, gyldne strande, og Hotel Sol Jandia Mar ligger helt sydpå ved en af øens bedste strande. Hotellet er populært blandt familier og har egne engelsk- og tysktalende aktivitetsværter.

Hvor meget:
Spies sælger en uge med afgang 19.12 for 15.646 kr. for familien med to børn. Ophold i toværelses lejlighed.

Se flere rejser til Fuerteventura her
 
 

Los Cristianos, Tenerife

Midt i centrum af Los Christianos på det sydlige Tenerife ligger det nyrenoverede lejlighedshotel Tenerife Sur. Der er 600 meter til stranden og i byens smalle gader er der gode restauranter og indkøbsmuligheder. Hotellet har et flot poolområde.

Hvor meget: Bravo Tours tilbyder en afgang 18.12, og for en uge koster det samlet familien med to børn 13.592 kr.

Se flere rejser til Tenerife her
 

Hotel Sunwing Resort Fanabe, Tenerife

Størst chance for en billig ferie henover julen med Spies er på Tenerife, hvor der er flest ledige hoteller. Familiehotellet Sunwing Resort Fanabe ligger i det populære Playa de las Americas på det sydlige Tenerife, tæt på indkøbsmuligheder og med 300 meter til stranden.

Hvor meget:
En uge med afgang 18.12 koster med Spies 17.597 kr. for familien med to børn. Indkvartering i stor et-værelses lejlighed.

Se flere rejser til Tenerife her
 


Sharm El Sheikh
, Egypten

Også rejser til Egypten er rigtig billige i øjeblikket. Bravo Tour har f.eks. Hotel Vergina på spidsen af Sinai-halvøen - et fredeligt hotel meget tæt på stranden med gratis transport frem og tilbage. Der er fem kilometer til det gamle Sharm og otte kilometer til Naama Bay.

Hvor meget:
Bravo Tours sælger en uge på Hotel Vergina med afrejse 20.12 for 15.392 kr. for familien med to børn. Prisen er med All inklusive og inkluderer altså mad og drikkevarer.

Se flere rejser til Egypten her
 


Bränas
, Sverige

Vil du hellere på ski henover julen, så er Bränas i svenske Värmland en mulighed. Skisportsstedet er meget børnevenligt og byder på 24 pister, der alle er forsynet med snekanoner. Bränas byder også på en stor snowboardpark, snescootere og skicrossbaner.

Hvor meget:
Team Benns sælger en kør-selv ferie f.eks. med ankomst 22.12 og afrejse 26.12, altså fire overnatninger for samlet 2.828 kr. for familien med to børn. I lejlighed med fem sovepladser. Oven i prisen kommer ski-aktiviteterne.

Se flere rejser
 her