Her er der ekstra travlt i lufthavnen

Denne weekend er de to første af de allerstørste rejsedage i Københavns Lufthavn. Se her, hvornår der er mange rejsende i lufthavnen.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end en trediedel af danskerne vil rejse til udlandet i sommerferien, og mange af dem rejse med fly fra København, hvor rigtig mange sydsvenskere flyver fra.

Læs også: Rejseliv.dk i lufthavnen

Det giver store afrejsedage i lufthavnen de kommende måneder.

Når de store krydstogtskibe, der har hjemmehavn i København, samtidig krydser en af de store rejsedage og på samme dag skal skifte de 3.000 – 4.000 passagerer, lyser advarselslamperne i Københavns Lufthavn.

Alle disse passagerer skal også gennem indtjekning og sikkerhedskontrol.

I lufthavnen ved man i forvejen, hvornår det sker. Krydstogtskibene har faste sejlplaner som kryds-tjekkes med store arrangementer i byen eller omegnen, Roskilde Festivallen f.eks.

Stor, større størst
Det danner baggrund for en passager-prognose, hvor man deler rejsedagene ind i tre kategorier. Normale dage, store rejsedag eog ekstra store rejsedage - hvor de to første er i denne weekend, hvor der ventes 150.000 passagerer gennem lufthavnen.

Lufthavnen har rustet sig til de store rejsedage. Der er allerede opsat flere check-in automater i Terminal 2, så der nu er i alt 43. Samtidig er terminalerne flyttet fra den tidligere placering »midt på gulvet« og fordelt i tre områder.

Desuden indkaldes ekstra mandskab til »Green Team« holdet, de »grønne« lufthavnsmedarbejdere, der står klar til at hjælpe passagererne gennem indtjekningen. Og skulle det blive varmt, er har lufthavnen sørget for »Cph-vand« i halvlitersflasker til 10 kr. De sælges på den anden side af sikkerhedskontrollen, hvor man jo ikke må medtage »væsker«, i transithallen.

Gode anti-stress råd
Er det en stor rejsedag, så beregn lidt ekstra tid og overhold i hvert fald den mødetid, som flyselskabet selv anbefaler. De kan ses på lufthavnens hjemmeside.

Man kan også gøre sin afrejse mindre stressende og spare tid ved f.eks. at have reserveret en p-plads i lufthavnen i forvejen og, hvis det er muligt, tjekke ind hjemmefra og printe sin boarding ud, så man slipper for indtjekningskøen og kun skal aflevere bagagen.

Og køen ved sikkerhedskontrollen kan gøres mere effektiv, hvis alle har husket »væskeposen« - en genlukkelig 1-liter plastpose til håndbagagens »væsker«. Det være sig f.eks. cremer, hårshampoo og parfumer, og hver del må ikke være over 100 ml. Poser kan bl.a. købes i 7-Eleven i arkaden mellem Terminal 2 og 3.

Læs lufthavnens »10 Gode Rejsetips« her.

Og se herunder, hvornår der er store rejsedage (X) eller ekstra store rejsedage (XX)

Har du ikke booket sommerrejsen endnu?
Søg billige charterrejser fra alle store danske bureauer her!