Her er danskernes favoritlande

Vi elsker at rejse, men det er nogle rejsemål, der er bedre end andre. Og danskerne er ikke i tvivl - se de bedste rejselande her.

Foto: Skotland. Colourbox

Down under er toppen - synes danskerne.

Læs også: Her er det bedste charterrejsebureau

I forbindelse med uddelingen af Danish Travel Awards og kåringen af de bedste i den danske rejsebranche, spørges danskerne også om, hvad der er det bedste turistland.

Og her er de ikke i tvivl. Når det drejer sig om de oversøiske rejsemål vil danskerne "down under", hvis de bare kunne rejse her og nu.

De stemmer nemlig New Zealand ind som det bedste oversøiske turistland foran Australien - og nummer tre på listen går til et land "på vejen" - nemlig Thailand, der ellers de sidste par år har ligget i toppen som danskerne foretrukne.

I Europa er det overraskende ikke et middelhavsland, hverken Grækenland eller Spanien som vi ellers ynder at rejse til, der løber af med prisen.

Det er derimod højland, whisky og kilt, der trækker. Som sidste år vælger danskerne Skotland er det bedste turistland.

Nummer to på listen er Portugal, mens nummer tre er sidste års nummer to og endnu et land med barsk og stor natur, nemlig Island.

Det er analyseinstitutet YouGov Zapera, der for brancheblandet Stand By har spurgt over tusinde danskere repræsentativt udvalgt, om hvad der er de bedste turistlande.

Oversøiske rejsemål:
1. New Zealand
2. Australien
3. Thailand

Europa:

1. Skotland
2. Portugal
3. Island

Se også: Her er de bedste i rejsebranchen her