Her er Danmarks bedste strand, camping og forlystelsespark

Camping på Fyn, strandtur ved Vesterhavet og forlystelser på Djursland. Danmarks Bedste Campingplads, Strand og Forlystelsespark 2014 er nu fundet.

Djurs Sommerlands direktør, Henrik B. Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intet er afgjort, før dommeren har fløjtet kampen af.

Det gælder i VM i fodbold i Brasilien og det gælder i Rejselivs konkurrence om Danmarks Bedste 2014.

Halvvejs inde i afstemningen lå Marielyst Strand til – for fjerde år i træk – at komme ind som en klar nummer ét i konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Strand.

I løbet af den sidste uge har feltet imidlertid ændret sig, og da vi i fredags lukkede afstemningen, måtte den populære strand på Falster se sig slået med 37 stemmer af Søndervig Strand ved Vesterhavet.

Ligesådan lå Jesperhus Feriepark komfortabelt lunt i svinget for et par uger siden, men blev i 11. time overhalet af Hasmark Strand Camping på Nordfyn, der – ligesom det var tilfældet i 2013 – nu kan kalde sig Danmarks Bedste Campingplads.

Sidste års vinder af kategorien Danmarks Bedste Forlystelsespark, Tivoli i København, var ikke nomineret af læserne i år. Derfor var den naturligt nok heller ikke med i opløbet om at (gen)vinde titlen – det blev i stedet Djurs Sommerland, læserne og brugerne stemte til tops.

Danmarks bedste strand

Der er blåt flag. Der er hvidt sand. Der er rødt livreddertårn og livreddere, som hver dag hejser flag for at markere, hvilken del af stranden, dagens vind- og strømforhold taget i betragtning, der kan anbefales til badning. Og så er der så lige det ekstra, der har gjort Søndervig Strand til Danmarks bedste i 2014.

»Vi har for eksempel gratis wifi på stranden og i byen bag klitterne, og i år har vi også gjort stranden mere tilgængelig. Vi har endelig fået tilladelse fra Naturstyrelsen til at anlægge et såkaldt terræntæppe,« siger Thomas Hansen, der er bestyrelsesmedlem i Centerforeningen og ansvarlig for blandt andet markedsføring af Søndervig, og derfor kisteglad for Danmarks Bedste 2014-udnævnelsen.

Et »træfortov« er anlagt ned ad klitten, så både kørestole og barnevogne kan komme gennem sandet og ned på stranden. Det må ligge der i sommermånederne, men skal pilles ned igen efter sæsonen.

Søndervig er en af Danmarks ældste badebyer, Det har den været, siden her blev bygget et badehotel i 1886.

»Dengang blev der også anlagt Danmarks første cykelsti fra Ringkøbing ud til Søndervig, og man skulle betale for at køre på den,« fortæller Helle Kaspersen, souschef i Ringkøbing Fjord Turisme.

Og Søndervig vil meget gerne styrke sin position som badeby. Lige nu står man på spring for at ansøge om at blive et af de ti steder, hvor der kan gives dispensation for reglerne om strandbeskyttelse.

»Ikke at vi vil have store bebyggelser nær standen. Du godeste, nej, vi tillader end ikke biler på standen. Men vi kunne for eksempel godt tænke os muligheden for at kunne sætte et net til beachvolley op på standen, så der kunne være lidt aktivitet; noget af det, som turisterne efterlyser, men som kystbeskyttelsesloven siger nej til. Og oppe i klitten kunne vi ønske en café, hvor man kunne sidde og se den fantastiske solnedgang,« siger Thomas Hansen.

Danmarks bedste campingplads

»Det er fantastisk,« er Mette og Lars Skifter enige om.

Deres campingplads har igen år fået titlen Danmarks bedste. Med hjælp fra blandt andre pladsens trofaste gæster.

»Vi har skrevet på vores hjemmeside, at vi var nomineret igen med link til konkurrencen. Det er så dejligt, at gæsterne bakker os op på denne måde,« siger parret.

Hasmark Strand Camping på Nordfyn er en familiecampingplads med plads til 2.000 gæster med et gennemgående vikingetema.

Hovedbygningenen er en del af en vikingeborg med tårn. Her ligger reception; og i de øvrige »fløje« i borgen er et lille supermarked og restaurant Freya og den store samlingssal Valhalla.

I midten er borggården med borde og stole og et springvand udformet som livets træ, Yggdrasil. Der er også Balders hule, en indendørs legeafdeling og Asgaard badelandet med både indendørs bassin og udendørs badeland med rutsjebaner.

Der er vikingemotiver overalt, relieffer med vikinger, symboler – endda pladsens egen »Jellingesten«.

Parret udbygger og forbedrer løbende.

»Vi giver gæsterne spørgeskemaer efter deres ophold her, så vi kan følge med i, hvad der står på deres ønskeseddel. I vinter har vi udbygget fælleskøkkenet med flere vaske, og der er kommet en overdækket afdeling bænke og borde plus en indendørs spiseplads. Det kunne vi se, at der var mange, der efterlyste,« fortæller de.

Deres eget ønske var en miljøstation til alt affald, som skraldebilerne kunne komme direkte til, uden at skulle ind mellem gæsterne. Den blev også bygget i vinter og i samme vikingestil.

Uden for pladsen sker der også forbedringer. Nordfyn kommune er i øjeblikket i gang med at anlægge arealet mellem campingpladsen og stranden som en strandoase med klitter og borde-bænke med havudsigt over diget. Der bliver en rampe så kørestole også kan komme til stranden.

Danmarks bedste forlystelsespark

»Jeg er både glad og stolt. Det er en super anerkendelse, som jeg vil dele med alle medarbejderne. For det er personalet, der er med til at skabe oplevelserne for gæsterne. Prisen her er deres fortjeneste,« siger Djurs Sommerlands direktør, Henrik B. Nielsen.

Sommerlandet har gennemgået en forrygende udvikling siden 2008, hvor man kunne præsentere 400.000 gæster som sæsonresultat. Siden da er investeret næsten 300 millioner kroner i nye forlystelser, og sidste år var resultatet: 750.000 gæster – det højeste antal nogensinde.

»Vejret var også med os sidste år med så varmt vejr, at vandlandet, som er en del af forlystelsesparken, rigtig kom til sin ret. Nu håber vi på lige så godt resultat i år, hvor vi også har en ny forlystelse. Hvor vi sidste år præsenterede Juvelen, Danmarks længste rutsjebane, har vi i år et nyt stort drageskibskib i et nyetableret vikingeland i et godt hjørne af parken, hvor der ikke kom så mange gæster,« fortæller han.

Djurs Sommerlands forlystelser er opbygget i temaer: Vikingeland, Afrikaland. Mexicoland. Piratland. Westernland. Sommerland og Vandland. Imellem er store grønne områder med masser af borde og bænke, legepladser, trampoliner og hoppeborge, hvor man selv er den aktive.

»Vi ved, at vores gæster sætter pris på de mange områder, hvor der er lidt fred, og hvor de kan sidde med madpakkerne. Halvdelen af gæsterne har mad med hjemmefra,« fortæller Henrik B. Nielsen, som allerede er i gang med at planlægge næste års nyheder. Hvad det bliver, er ikke helt afgjort, Men efter en store rutsjebane og et drabeligt drageskib må det være de små gæsters tur til at få en ny forlystelse, mener han.

Afgørelsen

Danmarks Bedste Strand

 1. Søndervig strand: 1.674
 2. Marielyst strand: 1.637
 3. Bisnap strand: 563 Østerby strand: 624
 4. Liseleje strand: 614

Danmarks Bedste Campingplads

 1. Hasmark Strand Camping: 1.519
 2. Jesperhus Feriepark: 1.293
 3. Hvidbjerg Strand Feriepark: 914
 4. Feddet Camping: 852 Hasle Camping: 535

Danmarks Bedste Forlystelses-/Dyrepark

 1. Djurs Sommerland: 2.107
 2. Odense Zoo: 1.219 Fårup Sommerland: 896
 3. Den Blå Planet: 539
 4. Skandinavisk Dyrepark: 352

Blandt de, der har stemt, har vi trukket lod om to x to flybilletter med easyJet til en valgfri destination. Vinderne blev Søren Christensen og Heine Juhl Bjørnsholm. De har fået direkte besked.