Her er Danmarks bedste strand

20 kilometer blødt, hvidt sand, som langsomt fortaber sig ud i Østersøen er Danmarks Bedste Strand 2011.

I klitterne på Marielyst Strand får turistbureauets chef, Majbritt Hammer, og formand for Sydfalster Turist- og Erhvervsforening, Henrik Gottfredsen, både bobler, diplom samt blomster fra Judith Betak fra Rejseliv.dk. Foto: Jonas Vandall Ørtvig. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var spænding til det sidste.

Se også: Her tør du bade ved Europas strande

To af de ti strande, som i år var nomineret blandt brugernes mange forslag i konkurrencen om at blive årets bedste strand, lagde sig nemlig hurtig i spidsen under den endelige afstemning.

Ja, rettelig var det tre strande, der løb med det klare flertal af stemmerne. Men nummer tre - Fanø Strand - var en tydelig nummer tre.

Blev det Bornholm eller Falster - Dueodde eller Marielyst?

Rejseliv.dks brugere har nu afgjort sagen, og under afstemningens sidste dage rykkede Danmarks sydligste spids fra Bornholm.

Marielyst fik 19,2 pct. af de i alt knap 4.000 stemmer og er Danmarks Bedste Strand 2011. Dueodde fik 15,9 pct. og Fanø Srand 13,2 pct. af stemmerne.

Både stille og livlig
Det var de 20 kilometer blød, hvid sandstrand - behagelig og børnevenlig - der vandt.

20 kilometer med navne som Eikenøre, Sildestrup, Stovby Klit og Bøtø og så selvfølgelig Marielyst, den midterste del med de fleste faciliteter, aktiviteter og livredderen, som også er fællesnavn for hele sommerherligheden, hvor der også i højsæsonen er plads til valg mellem stille strækninger og liv og glade dage..

Bag stranden med klitterne, hvor man kan søge læ for vinden, ligger det lange dige, som i slutningen af 1800-tallet blev bygget for at inddæmme det flade bagland til brugbart landbrugsland.

Et dige med 20 kilometer vandresti (cykling er forbudt, der er ikke plads på stien på digets top) er en af strandens ekstra tilbud, ligsom der sidste år åbnede en familie-sundhedslegeplads, ligesom de fire-benene turister også har fået deres legeplads i form af en hundeskov.

De 10 nominerede (i alfabetisk rækkefølge)

  •     Amager Strand, København.
  •     Bisnap Strand, Nordjylland.
  •     Dueodde, Bornholm.
  •     Fanø Bad, Fanø.
  •     Gudmindrup Strand, Nordsjælland.
  •     Hornbæk Strand, Nordsjælland.
  •     Marielyst Strand, Falster.
  •     Skallerup Klit, Nordjylland.
  •     Smørmosen Strand, Thurø, Fyn.
  •     Vesterø Strand, Læsø.

Læs også: Marielyst udsolgt i højsæsonen