Her er Danmarks bedste seng og morgenmad

Ifølge Tripadvisor er Hotel Albertine i Greve Kommune Danmarks Bedste Bed and Breakfast. Og her er det helhedsoplevelsen, der gør forskellen.

Ejer Claus Olesen med hustruen Mai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Vest Jensen

Lige forbi gadekæret, over for kirken, og 100 meter op af en lang, smal indkørsel ligger Albertine. Albertine er ikke en pige, men et Bed & Breakfast i Tune, ti kilometer fra Roskilde.

Her bor Claus og Mai Olesen på en gammel ejendom med stråtag, bindingsværk og charme, man ikke kommer i nærheden af på Hilton eller D’Angleterre. Det er måske heller ikke relevant at sammenligne Albertine med netop de to. Men så alligevel. For Albertine er ikke bare et Bed and Breakfast. Det er Danmarks bedste, hvis man skal tro anmeldelserne på den brugerdrevne rejseportal Tripadvisor.

Og hvad betyder det så for Claus og Mai Olesen?

»Vi har gæster fra Alaska, Italien og England. Vi har været i Florida og Norditalien, fordi vores gæster inviterede os. Vi bliver inviteret mange steder hen,« siger Mai, mens vi står i den rustikke udestue, som fungerer som morgenmadsrum og fælles opholdsstue for gæsterne.

»Men vi har jo ikke tid til at besøge alle de mennesker,« siger Claus, der driver stedet.

»Eller råd,« indskyder Mai.

Claus og Mai Olesen har boet her på den tidligere møllegård siden 1975, og deres kærlighed til stedet mærkes. Den gamle bindingsværksgård med røde roser op af de hvidkalkede mure er dansk landidyl, og Claus er da heller ikke sen til at sammenligne stedet med Provence i Frankrig.

Værelserne er ikke overdrevet luksus, men pæne, rene værelser i romantisk stil, med tilhørende rummelige badeværelser. Der er rene håndklæder på badeværelset og gamle portrætter på væggene, og man er lidt for sig selv, da de tre værelser ligger i en separat bygning.

Den bygning var den anden af tre længer på gården og havde oprindeligt en mølle på toppen. Møllen er væk, men idyllen består.

Ikke bare et navn

Velkommen til Albertine. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Vest Jensen.

På Albertine i Tune bor der turister. Der bor også erhvervsfolk, bryllupsgæster og brudepar. Der er kun tre værelser, men tre værelser er lige præcis tilpas.

Navnet Albertine er ikke tilfældigt, men det er til gengæld indviklet. Albertine var navnet på en slægtning til Mai, som boede i Island, men den fjerne familieforbindelse er kun den ene del af forklaringen. Roserne er den anden. Omkring huset, hvor de tre værelser, som Albertine består af, ligger, er der plantet Albertine-roser, som blomstrer i foråret.

»Og så er det dejligt at have et A, hvis man skal lidt op på søgelisterne. Så der var rigtig mange gode grunde til at vælge Albertine som navn,« siger Claus, der tidligere lavede IT for KMD. Nu laver han oplevelser.

Der er nogle lokalplaner, der skal tages hensyn til, og derfor er mulighederne for udvidelse stærkt begrænset. Derfor skal der helst være fuld belægning på Albertine, og det er der en del af tiden. 70 procent af gæsterne er udenlandske, og det har de flotte anmeldelser på Tripadvisor en stor del af æren for.

Når amerikanerne, briterne eller tyskerne kommer til Tune, har de ofte læst om det lille sted med det store omdømme på internetportalen. Det lille Bed & Breakfast er nemlig ikke på Hotels.com, Booking.com eller nogle af de andre store bookingportaler. Her skal hoteller betale op til 20 procent af værelsesprisen i gebyr og leve op til adskillige krav for at være medlem. Claus vil bestemme selv, og Albertine holder sig derfor uden for de store portaler.

»Det kan godt være, at vi kunne have sparet noget i starten, hvis vi var medlem der, men nu kan vi bestemme helt selv, og det passer mig godt,« siger Claus.

Beliggenheden giver turisterne mange muligheder

Hotel Albertine i Greve Kommune Danmarks Bedste Bed and Breakfast. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Vest Jensen.

Albertines flotte placering på Tripadvisor vækker også genlyd i Greve Kommune.

For at have Danmarks bedste Bed and Breakfast i en by, der tidligere mest var kendt for grusgrave og lossepladser, er noget af en præstation. Borgmesteren har været på besøg, og Turist- og erhvervschefen i Greve Kommune prøver at få det meste og bedste ud af den fine hæder.

»Greve er stadig et lille sted. Det er Greves geografiske beliggenhed tæt på det hele, som gør, at Greve er interessant. Folk kan godt lide at tage til København og se ting, og så få noget fred og ro om aftenen. Vi kan bare nogle andre ting. Man skal ikke lede efter en parkeringsplads her, og du kan gå en tur langs stranden,« siger Tina Charlotte Koeffoed.

Stranden er tæt på, naturområdet Hedeland er i baghaven, og der er meget, der kan friste nogle af de mange ind- og udenlandske gæster, der kommer til Tune. Men det lille bed & breakfast indbyder først og fremmest til afslapning for dem, der er på sporet af den tabte tid.

Du kan spise morgenmaden, som indeholder hjemmebagt brød og andre lækkerier i den lille have, mens du læser eller bare nyder fuglene pippe og kirkeklokkerne ringe.

Man føler sig mere som en gæst hos Claus og Mai end som en kunde, og det er i virkeligheden det, der gør forskellen.