Harry Potters verden

Universal Orlando i Florida åbner en ny stor tema-park - Potters troldmandsverden - til foråret.

Foto: Handout
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indtil videre er planerne omgivet med næsten lige så meget mystik og hemmelighed, som der gemmer sig i de kringlede gange på Hogwarts.

Læs også: Ferrari forlystelsespark åbner i Abu Dhabi

Men sikkert er det, at næste forår åbner den store Universal forlystelsespark i Orlando i Florida, USA, en hel ny verden - Harry Potters troldmandsverden.

Så meget er sluppet ud - og det var endda en af stjernerne fra filmene, skuespiller Tom Felton, som spiller Draco Malfoy i Potter-filmene, der annoncerede nyheden:

"Universal har givet mig den store ære at offentliggøre til verden, at "Wizarding World of Harry Potter" åbner portene i foråret 2010," sagde han.

Stor mystik og hemmelighed
Meget mere er heller ikke kommet ud. Troldmandsskolen Hogwarts vil formentlig være at finde i den nye tema-park.

Det magiske damptog, Hogwarts Express, der hvert år kører eleverne til skolen fra den hemmelige perron 9¾ på King's Cross Station, er nok også selvskreven. Ligesom forretninger, der sælger tryllestave og forvandlingskugler.

Og mon ikke landsbyen ved skolen ikke også bliver bygget op i den nye tema-park, ligesom der bliver forlystelser, der nok kan få hårene til at rejse sig på hovedet af besøgende muggler.

200 mio. dollars
Foreløbig er kun røbet, at man får mulighed for at tage en "forbudt tur" i det, der indtil videre kaldes "Harry Potter and the Forbidden Journey".

"Vi fortæller kun "toppen af isbjerget", sagde Mark Woodbury, leder af Universals kreative afdeling - og det er, at man vil genskabe scener fra J. K. Rowlings bøger og de efterfølgende film.

Den nye tema-park forventes at koste Universal 200 millioner dollars og vil brede sig over knap 81.000 kvadratmeter.