Harry Potters troldmands-verden klar til åbning

Nu er det helt sikkert: En milliard kroner er postet i projektet og nu er der sat dato på hvornår turisterne kan se J.K. Rowlings eventyr-verden.

Foto: Universal Orlando
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter måneders venten har Universal Orlando i Florida nu bekræftet, at temaparken om Harry Potters troldmandsverden åbner 18. juni.

Læs også: Ferrari forlystelsespark åbner i Abu Dhabi

Det afsluttende arbejde med troldmandsslottet Hogwarts og landsbyen Hogsmeade er i fuld gang. Malere har travlt i den snedækkede landsby og på troldmandsslottet, der får en helt ny forlystelse - Harry Potter og den forbudte rejse.

Hvad den helt nøjagtig går ud på, forbliver en hemmelighed lidt endnu, men lidt af sløret for oplevelserne er nu løftet.

Turen rundt i Hogsmeade og på slottet Hogwarts tager en times tid, og i landsbyen går man gennem hovedgaden og kan kigge ind i forretningerne med troldsmandsting og uglebure kendt fra J.K Rowlings bogserie.

Efter turen gennem Hogsmeade fortsætter man til slottet Hogwarts, hvor deltagerne i Den Forbudte Rejse starter i fangekældrene. Her møder man kendte figurer og ting fra Harry Potters univers, f.eks. en statue af den enøjede heks og spejlet, der afslører hjertets ønsker.

Køen vil sno sig gennem flere værelser og vil lede udenfor og gennem et stort drivhus, hvor mange sære planter fra troldmandsverdenen findes.

Gennem drivhuset ledes man længere op slottet gennem en serie af korridorerer, hvor væggene er prydet af sære malerier som i bøgerne. En særlig teknik er opfundet for at få de portrætterede personer til at bevæge sig.

Det ligger fast, at rektor Dumbledore modtager de besøgende og inviterer til en undervisningstime i forsvaret mod mørkets kræfter. Men her kommer Harry Potter, Hermione og Ron brasende og kalder undervisningen for kedelig.

"Drop undervisningen, drop turen her, det er kedeligt - Quidditch-kampen skal til at begynde!!" Hvorefter Hermione kaster en fortryllelse, og oplevelserne fortsætter med quidditch, man møder dementorer og forsvinder ind i den forbudte skov.

Til sidst er der sikkerhedsinstruktion i Gryffindor-kammeret, inden Den Forbudte Rejse kan begynde. Og hvad den består i, er altså hemmelig endnu. Men 18. juni åbnes der for herlighederne.

Vil du opleve verdens vildeste rutsjebaner? Se videoerne fra verdens 20 bedste her