Han har besøgt alle verdens lande uden at flyve

Graham Hughes krydsede i mandags grænsen til land nummer 201: Sydsudan, som end ikke eksisterede som nation, da han begyndte sin rejse.

Foto: Youtube.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har set "Graham's World" på National Geographic's Adventure Channel, så kender du den 33 årige britiske eventyrer og hans "Odyssey Expedition" til alverdens lande, som bl.a. har haft til formål at skaffe penge til hjælpeorganisationen WaterAid.

Læs også: Bratislava er et ukendt eventyr

Graham Huges begyndte sin rejse i Uruguay i 2009, og han havde som mål at besøge alle lande. De 193 nationer, som er medlem af FN, plus yderligere otte for at bringe antallet op over "et rundt tal".

Ud over antallet af lande har præmissen for hans rejse været, at han skulle rejse "på jorden" - han har ikke fløjet en eneste gang - og at han ikke måtte benytte privat transport.

Desuden ville et evetuelt besøg på en ø eller en fjern afkrog af et land ikke tælle med, kun besøg i "moderlandet".

Undervejs har han skrevet om og filmet sine oplevelser, og trods rejsens humanitære formål har han flere gange været på kant med de lokale myndigheder. Han har blandt andet været anholdt i Estland og i Cameroon, og to gange er han endt i fængsel i Congo og i Cap Verde.

I mandags - efter fire opbrugte pas - nåede han sit mål. Da endte hans rejse, da han krydsede grænsen til Sydsudan, som først blev en selvstændig nation 9. juli 2011 - halvvejs i Graham Huges 1.426 dage lange rejse.

Læs også: Fem rejser, der kombinerer strand og eventyr