Halv pris på rejser i august

Ferien er forbi for mange, men hvis du kan rejse i august er der masser af penge at spare - her er 24 rejser fra de store charterarrangører, mange til halv pris.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens regnen har stået ned i stænger over Danmark i skolernes sommerferie, har charterbureauerne haft en strålende sommer med fulde feriefly, kæmpe efterspørgsel og høje priser på rejserne.

Se tilbud på rejser til Cypern, Grækenland, Tyrkiet, Bulgarien og Spanien her

Men når de danske skolebørn er bænket igen, rasler priserne på ferierejser ned.

"I midten og slutningen af august er der ikke mange, der holder ferie, i forhold til skolesommerferien, men alle vores ekstra fly er fortsat i luften, så priserne på rejser falder drastisk i den periode. Typisk er rejserne op mod halvtreds procent billigere i slutningen af august," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Det er rejser til alle de store, klassiske feriemål med afgang i midten og slutningen af august og start september, både fra de jyske lufthavne og fra København, der falder i pris. Star Tour sætter 4000 rejser på udsalg, med op til 50 procent besparelse på normalprisen i skoleferien.

"Vi skal både tage højde for den kommende lavsæson, og for solen, der endelig skinner over Danmark. Så snart solen skinner herhjemme myldrer folk ud og på stranden, og tænker slet ikke på rejser. Så et udsalg er nødvendigt for os, og det er der så nogle forbrugere, der kan nyde godt af, og komme til 100 procent sikkert sommervejr og varmt badevand til billige penge. Selvom solen skinner herhjemme lige nu, er den måske væk igen om en uge," siger Stig Elling.

Også de øvrige store charterbureauer sætter august på udsalg efter en forrygende højsæson. "Denne sommer har solgt suverænt godt," siger kommunikationschef Rikke Skov Andreassen, Apollo. "Det skyldes selvfølgelig, at den danske sommer har været kold og regnfuld, og eftersom priserne på rejser er styret af efterspørgsel, har priserne været høje hele sommeren. Men efter skoleferien falder efterspørgslen, og priserne falder til næsten det halve, når vi nærmer os slutningen af sæsonen."

"August er en dejlig feriemåned. Det store turistpres er lettet fra feriestederne, og der er god plads på hoteller og strande. Det betyder, at man nemt sparer 2.000 kroner på en ferierejse," siger kommerciel direktør i Bravo Tours, Stig Bundgaard.

Herunder er priseksempler fra de store charterarrangører Star Tour, Spies, Apollo og Bravo Tours med afgang i august. Priserne er fra-priser, og de kan både stige eller falde i den kommende tid.

Se tilbud på rejser til Cypern, Grækenland, Tyrkiet, Bulgarien og Spanien her