Halv pris på rejser

Rejseselskaberne skærer kraftigt i priserne for at få så mange kunder som muligt af sted efter askeskyen.

Selv om det traditionelt er billige rejseuger, har askeskyen presset priserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Askeskyen fra den islandske vulkan kan nu redde ferien for danskere med få penge på lommen.

Næste: Pristjek på 6 destinationer

Fordi flyene til og fra Danmark midt i april har måttet blive på landjorden på grund af faren for at ryge ind i en askesky, så er millionerne hver dag fosset ud af både flyselskaberne og rejsefirmaerne.

En rundringning foretaget af Rejseliv.dk viser, at firmaerne nu skruer helt ned for priserne for at tjene nogle af de tabte penge ind igen. Det betyder, at der lige nu er markant billigere flysæder og charterrejser end før vulkanudbruddet.

Billigt til storbyer
Lavprisselskabet Ryanair har lanceret en askekampagne med priser på 22 kroner per billet med afgange fra Billund og Århus til storbyer i hele Europa.

»Vi har ikke været i en lignende situation siden terrorangrebet 11. september. Vi har brug for virkelig at kickstarte salget af flysæder for at tjene de tabte penge ind. Normalt så giver vi kun rabatter på det her niveau i vintermånederne, hvor salget ikke går så godt, men nu er der kampagnepriser helt ind i juni måned,« siger Ryanairs pressetalsmand Stephen McNamara.

Ingen overraskelse
De billige rejser overrasker ikke Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.
»Mange flyselskaber er i knibe lige nu og mangler penge, fordi de holdt stille i en periode. De skal have passagerer på flyene, og med den konkurrence, der er lige nu, får selskaberne kun flere kunder ved at sænke priserne,« siger han.

Også Cimber-Sterling har netop indledt et rejseudsalg med priser på ned til 60 procent af førprisen på eksempelvis flyruter til Malaga.
»Vores kampagne hedder »forårsrengøring« - og det passer jo meget godt til askeskyen, selv om det har været planlagt i længere tid, at vi nu og frem til juni skal have gang i salget med nogle meget attraktive billetpriser,« siger salgschef Lars Bording.

Falk Lauritsen Rejser er et af de rejsebureauer, hvor askeskyen har presset prisen. I øjeblikket er priserne halveret, så man kan købe to rejser og nøjes med at betale for en.

»Vi havde en periode, hvor ingen vidste, hvad der ville ske den næste dag. Det har presset priserne, og hvis man er klar til at rejse med det samme, så er der temmelig store besparelser at hente,« siger Søren Buchbjerg, salgs- og marketingschef hos Falk Lauritsen Rejser.

Ikke kun askens skyld
Også Bravo Tours må hoste op med fede rabatter. Her kan man rejse en uge til Mallorca og bo i tre-stjernet ferielejlighed for 2.298 kr., mod 4.550 kroner før aske-kaosset.

»Vi vil gerne have gang i forretningen igen, for dagene med askeskyen har selvfølgelig været halvdyre. Mandag under skyen var der drøntravlt, tirsdag og onsdag ebbede salget ud. Folk blev usikre og viste ikke den store købelyst - men her de seneste dage har der været almindeligt travlt,« siger salgschef Peder Hornshøj og tilføjer, at det lige nu er traditionelt billige rejseuger, så man kan ikke give askeskyen hele skylden for alle de billige rejser.

Næste: Pristjek på 6 destinationer