Halv pris for luksus-krydstogter

Der er nu så mange skibe i den helt dyre luksus-klasse, at en større priskrig er i gang i Middelhavet.

Seabourn Sojourn er et mindre luksusskib med all inclusive. Fold sammen
Læs mere
Foto: Seabourn, PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har aldrig været billigere at tage på et vildt luksuriøst krydstogt i Middelhavet. "Jeg har aldrig før oplevet så lave priser," siger Jesper Boas Smith fra Bella Vista Travel, der repræsenterer en række af luksus-rederierne i Danmark. "Man kan nu rejse på krydstogt to gange om året for samme pris som et togt før kostede."

Læs også: 10 krydstogter med et tema

Der er flere grunde til at krydstogter i Middelhavet nu er så billige. Mange krydstogtgæster kommer fra USA, men de bliver hjemme når der uro som f.eks. i Egypten, Syrien og Grækenland.

Og dels er der kommet en række nye mindre luksus-skibe til, som der i øjeblikket simpelthen ikke er passagerer til. Der er kommet flere tusind senge mere i luksus-skibene, og Jesper Boas Smith skønner, at antallet af senge i luksus-skibene er fordoblet inden for de seneste år.

Den økonomiske krise har også kunne mærkes inden for luksus-segmentet, men på den måde at gæsterne booker tættere på afrejse. Før bookede man tidligt for at undgå udsolgte skibe. Nu forventer man at priserne bliver lavere og afventer.

I luksus-kategorien er konceptet næsten altid med ”alt inklusive”. Og når luksus-rederierne sænker priserne så voldsomt, så er det en priskrig, hvor målet er at introducere flere gæster til de mange pladser på luksus-skibene.
 
Det sker ved at stjæle fra både konkurrenterne og ikke mindst de fire-stjernede standard rederier. Markedsføringen tilpasses et budskab ”Nu kan du få ægte luksus, for det samme som du før betalte for et almindeligt standard krydstogt."

Men også de almindelige større standardskibe har problemer med at fylde kahytterne. Så også her sælger man krydstogter til meget lave priser, for drikkepenge samt salg af drinks osv. er en meget væsentlig del af økonomien.

Derfor kan det betale sig at fylde skibene op, uanset om man giver de sidste senge væk gratis. Hvis skibene ikke bliver fyldt, taber rederiet omsætning ombord og besætningen får lavere lønninger på grund af færre drikkepenge.

Med Seabourn Sojourn i Påsken
Seabourn Sojourn er et mindre luksusskib med all inclusive. Hvis man sejler med Seabourn i Middelhavet med afgang fra Monaco hen over Påsken koster det fra 12.995 kr. pr. person i delt kahyt og for pengene får man følgende inkluderet:

Havudsigt (udvendig kahyt) på 26 kvm.
Drikkepenge
Champagne ad libitum
Øl, vin, vand ad libitum
Drinks ad libitum
24 timers roomservice inkl. ægte caviar
3 alternative restauranter

Open sitting med frit valg af bord
Walk-in garderobe
Badekåbe og tøfler i suiten
Marmor badeværelse m. 2 håndvaske
Valg mellem karbad eller bruser/begge dele
Minibar med gratis spiritus, vand og øl
Mulighed for vandsport direkte fra skibet
Spa og fitness

Læs også: Suveræn luksus på krydstogt i Caribien