Hajangreb skræmmer turister

Der kan noteres en markant nedgang i søgninger på flyrejser til Sharm el-Sheikh efter weekendens fatale hajangreb på en tysk kvinde.

Turister i Sharm el-Sheikh. Fold sammen
Læs mere
Foto: Amr Abdalleh Dalsh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interessen for  den egyptiske dykker- og badedestination Sharm el-Sheikh er dalet betragteligt siden de seneste ugers hajangreb på fem badegæster – heraf et med dødelig udgang. Nedgangen er målt til 30 pct..

Se også: Tre generationer på dykkerferie

Det er søgemaskinen Scyscanner, der siden det seneste hajangreb har noteret en markant nedgang i antallet af søgninger til Sharm el-Sheikh.

Tirsdag den 30. november og onsdag den 1. december blev tre russiske turister og en turist fra Ukraine alvorligt skadet efter hajangreb på kysten ved Sharm el-Sheikh. Og søndag den 5. december rapporteredes om endnu et hajangreb på en tysk turist, denne gang med dødelig udgang.

Reduktion i søgninger på Sharm el-Sheikh
Skyscanners såkaldte “Scandinavian Country Manager”, Kristin Andersson, kommenterer: "Vi kan se, at mange er begyndt at se efter alternativer til Sharm el-Sheikh. I vores statistik kunne vi se en reduktion i søgninger på Sharm el-Sheikh på omkring 30 pct. i den seneste weekend sammenlignet med forrige weekend.”

”Den tragiske nyhed om den kvindelige tyske turist kan få nedgangen i søgninger til Sharm el-Sheikh til at forsætte,” tilføjer hun.

Se også: Dyk ned til Faraoer og templer