Hårrejsende dansk rejsemål

Djurs Sommerland er kommet på verdensomspændende must-do liste. I denne uge besøger over 100 amerikanske rutsjebane entusiaster forlystelsesparken.

Skatteøen er Europas største water coaster. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jo vildere, jo bedre.

Læs også: Guide: Gys, gru og grin i Danmark

Mens nogle får tilstrækkelig med gys ved bare at kikke på i sikker afstand med begge ben solidt på jorden, kaster andre sig frygtløse ud i sving, loop og mavepressende op og nedstigninger. De kan ikke få nok af rutsjebaner - og mange rejser gerne langt for at opleve de nyeste, vildeste og mest avancerede af slagsen.

I den forbindelse kan Danmark være med i hårrejsende oplevelser. I denne uge får Djurs Sommerland besøg af 124  af verdens mest dedikerede rutsjebane-entusiaster. De er medlemmer af foreningen American Coaster Enthusiasts og på rundrejse i Norden efter en nøje planlagt rute mellem de forskellige forlystelsesparker.

I Djurs Sommerland er det årets nyhed, Skatteøen, som er Europas største water coaster, som er trækplaster sammen med Danmarks største og hurtigste rutschebane, Piraten, som af "professionelle" betegnes som en af verdens allerbedste rutsjebaner.

Flot tematisering
”Vi alle 124 er begejstrede over at skulle prøve Piraten, der er rangeret som verdens sjette bedste, og vi glæder os meget til at se den flotte tematisering af både rutsjebanen Thors Hammer og den nye water coaster Skatteøen, som siges at være helt fantastisk”, siger Kevin Schreiner, som har arrangeret turen for de amerikanske entusiaster.

De ankommer til Djurs Sommerpark tidlig torsdag til en såkaldt ”exclusive ride time”, hvor de har rutsjebanerne for sig selv i en time, inden parken åbner.

American Coaster Enthusiasts er med sine ca. 7.000 meldemmer fra hele USA verdens største forening for rutsjebane-entusiaster.

Læs også: Her er verdens vildeste rutsjebaner