Guide: Weekend i Disneyland Paris

En tur til Disneyland Paris kan være en uoverskuelig affære for nybegyndere i Disney-universet. Rejseliv guider til en vellykket familieweekend med Mickey og co.

Foto: Gitte Holtze
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag

14.00
Efter ankomst med fly til Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris tager I Disney-bussen, som kører direkte til hotellerne i Disneyland. Turen tager knap en time.

Disneyland har syv såkaldte resort-hoteller, hvor Disneyland Hotel, det lyserøde prinsesseslot, ligger nærmest indgangen til selve Disneyparken. Spring dét over, hvis I vil spare lidt på budgettet og check i stedet ind på det næstbedste og –nærmeste, New York, hvor man også kan møde Pluto og Fedtmule i lobbyen.

15.30
Læg jeres ting på værelset, inden I går de 10 minutter fra hotellet gennem Disney Village, (som er et butiks- og restaurantområde uden for parkerne) til selve Disneyparken. 

16.00
Et af højdepunkterne i Disneyland er paraderne, så I kan ligeså godt starte på toppen. Køb en is og sæt jer klar i første række langs paraderuten i Main Street.

17.00
Pluto, Anders And, Peter Plys, Aladdin og alle de andre danser, synger og vinker sig rundt i store imponerende vogne gennem det meste af Disneyparken til tonerne af de velkendte sange fra Disney-universet. Det er kommercielt, ja, men også lidt magisk – især for børnene.

18.00
Middag. Det er en fordel med bordreservation, hvis man vil slippe for kø på restauranterne. Plaza Gardens Restaurant ligger centralt i Disneyland og er af buffet-modellen.

19.00
Parken lukker først kl. 22, så snup eventuelt en aftensejltur med hjuldamperen i Frontierland.

Lørdag

7.00
Stå tidligt op og spis morgenmad på hotellet.

 

8.00
I sommerferien holder Disneyparken ekstra åbent  kl. 8-10 for gæster på områdets hoteller. Benyt jer af det og prøv de forlystelser, I gerne vil, inden køerne bliver timelange. I Fantasy-land, som primært er for de yngste børn, er børnevenlige forlystelser som »Dumbo« og »It’s a small world« populære, men opererer ikke med fast pass (mulighed for at »reservere tid« til forlystelserne). Det gør Peter Pan, men prøv den alligevel, nu I er i Fantasyland.

10.00
Disneyland dækker et ret stort areal, så skyd genvej til Main Street gennem prinsesseslottet på toppen af bakken og kig efter dragen, som legenden siger gemmer sig under slottet.

11.00
Hvis man vil have taget billeder med sine yndlingsfigurer, skal man stå klar på de tidspunkter, der står i programmet – og gerne lidt før, hvis man vil slippe for at stå i lang kø. Peter Plys og venner stiller op til fotografering fra kl. 11 ved Main Street.

12.00
Snup en hurtig hotdog til frokost – for eksempel på Casey’s Corner, der er indrettet som en amerikansk diner.

13.00
Slå mave – eventuelt med en takeaway-dessert – på fortovet tæt ved Casey’s Corner, hvor I dermed sidder i første række til Disney Dance Express, der kommer dansende her forbi kl. 13.40. Og som i øvrigt er den eneste parade, hvor børn kan få lov at danse med.

14.15
Der kører et tog hele vejen rundt om Disneyparken. Fra »hovedstationen« er der ofte en times kø, som man slipper for, hvis man hopper om bord fra for eksempel Discoveryland. På vej til perronen kan I udnytte jeres fast pass og prøve en sikker vinderforlystelse for børn – »Buzz Lightyear«, som går ud på at skyde til måls med laserpistoler.

15.30
Stig af toget i Adventureland og prøv – hvis det er godt vejr, for man bliver våd – vandrutsjebanen »Pirates of the Caribbean«.

16.00
Hver dag er der aktiviteter med Disneyfigurerne, som børn kan være med til. Man kan for eksempel danse med dyrene fra Junglebogen eller gnide på Aladdins magiske lampe og få tre ønsker opfyldt. Man kan ikke nå alle aktiviteter, så vælg én eller højst to ud.

17.30
Den ultimative Disney-oplevelse er dinner med Disneyfigurerne. Det er ikke nogen billig fornøjelse, til gengæld er det en stor oplevelse at se børnene glemme alt om pommes frites formet som Mickey Mouse-ører, når den »ægte vare« pludselig defilerer forbi bordet. Book for eksempel bord på Lucky Nugget Saloon i Frontierland.

19.30
Paraderne er et af de helt store trækplastre i Disneyland, og »Mickeys magical celebration« er ikke nogen undtagelse. Gør imidlertid det modsatte af mange andre og udnyt de ledige kvadratmeter i spøgelseshuset i Frontierland, som er en must-try forlystelse.

20.15
I hvert »land« er der en legeplads, find vej til en af de store – Kaptajn Hooks piratskib i Adventureland, hvor I bruger et par timer, indtil fyrværkeriet, der skydes af lidt før lukketid kl. 22.

Søndag

8.00
Morgenmad.

9.00
Hvis børnene har fået penge med på lommen, er det garanteret i Disney Village, de skal brændes af. Vælg én butik at shoppe i for ikke at bruge hele dagen her.

10.00
I Walt Disney Studios kan man opleve, hvordan Disneyfilm optages. Børn vil formentlig synes, det er sjovest at være interaktiv med Stitch eller at skrige et rekordhøjt antal decibel i Monsters Inc. Scream Academy. Det allerførste, I skal, er dog at fare ned til Toy Story Playland og prøve »Slinky«, inden der bliver kø.

12.30
Spis frokost i Studio 1, hvor et mekka af butikker og fastfood-caféer er indrettet i et kæmpe filmstudie med masser at se på, mens I spiser.

13.45
Disney’s »Stars ’n’ Cars«-paraden ruller gennem parken, og igen gælder det om at være i god tid, hvis man vil have en god plads. Mød op ved scenen ved 13.30-tiden og brug ventetiden på at kigge på det imponerende »Tower of Terror«, som man kan se herfra.

14.30
Brug jeres fast pass og prøv det flyvende tæppe. Herefter kan I lige nå showet, hvor Lynet McQueen bliver sprængt i luften, og som starter 15.30.

17.00
Sig farvel til Mickey og co. og gå tilbage til hotellet, hvorfra I tager Disneybussen til lufthavnen.

Læs også: Disney World er også for voksne