Guide: USA for de yngste

En ferie "over there" kan også sagtens gøres med yngre børn. Vi guider til syv børnevenlige destinationer.

Yeehaa. Lad børnene prøve et par dage i sadlen som ægte cowboy eller -girl. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cirkus Vegas 

Spillebyen Las Vegas midt i USAs mest barske ørken, Death Valley, virker måske ikke umiddelbart som et børnevenligt feriemål. Men faktisk har man i Las Vegas bestemt også tænkt på børnene – blandt andet på hotellet Circus Circus på den berømte gade The Strip.
Hver dag er der gratis cirkusforestillinger med både jonglører, cirkusprinsesser og akrobater. Rundt om scenen finder man over 200 spillemaskiner – til børn, ikke af den slags, man taber (eller vinder) penge på. Og vil man hellere selv agere artist, kan man i forlystelsesparken Adventuredome – som ligger på hotellet – prøve rutsjebaner, hoppe i elastik, spille minigolf eller se husklovnene tumle rundt på scenen. 

circuscircus.com

 

Sov under stjernerne

At sove ude i naturen, midt blandt vilde dyr og spektakulære landskaber, er et af den slags eventyr, som både mindre og større børn garanteret vil huske længe efter, man er tilbage i civilisationen. 

USA lægger land til et hav af nationalparker, hvor man kan hejse sit telt – eller leje sig ind i en hytte, hvis man gerne vil beholde en smule komfort. For eksempel landets ældste nationalpark, Yellowstone i staten Wyoming. 

Parken er stor og der er masser af campingpladser, på de fleste af dem er det tilladt at lave bål, så man kan slutte en dag – hvor man garanteret har set bisoner og elge og gejseren Old Faithful – med snobrød, inden man dejser om i teltet midt i naturen. 

nps.gov/yell

 

Søløver og havluft

En af de mest populære aktiviteter for både voksne og især børn i californiske San Francisco er en tur ud på den legendariske Pier 39. Molen, der strækker sig ud i bugten, er spækket med butikker, restauranter, forlystelser og et stort akvarium. Samt en fabelagtig udsigt over Golden Gate Bridge og Alcatraz. 

Pier 39 er ikke just en uopdaget perle, alligevel er det et rigtigt fint sted for familiens yngste, der formentlig især vil synes, det er spændende at se på de berømte søløver, der siden 1989 har solet sig på lige præcis denne mole. Man har registreret mere end 1.300 søløver på molen på en gang, så lydniveauet kan være voldsomt højt – men sjovt at se de tunge dyr mosle rundt oven på og mellem hinanden. 

pier39.com

 

My name is Bond, James Bond

I regeringsbyen Washington D.C. finder man andet og mere end Det Hvide Hus, og er man barn, er det internationale spionmuseum formentligt langt mere interessant end, hvor præsidenten bor. 

På det store museum kan man se et væld af imponerende high tech gadgets fra spionverdenen, blive klogere på forskellige spionage-sager, lytte til mikrofoner og forsøge at spotte skjulte kameraer. 

Museet er tilrettelagt på den meget interaktive måde, således at man inviteres til at spille hemmelig agent, når man træder ind ad døren – også børn, som oven i hatten kan deltage i specielle KidSpy natteaktiviteter eller være med i spion-rollespil. 

spymuseum.org

 

Cowboy-ferie

Det meste af det vestlige USA er spækket med såkaldte dude ranches, hvor man kan checke ind i to eller adskillige dage for at prøve, hvordan det er at bo og arbejde på en ægte ranch. 

For eksempel på Tanque Verde Ranch i Tucson, Arizona, som er hjem for mere end 100 heste, og muligheden for at se verden til hest er ikke overraskende et af de store trækplastre. Uanset om man vil på længere ture ud i den omgivende ørken, lære at kaste en lasso eller blot have en ridetime. 

Blandt de ekstra aktiviteter målrettet børn er forskellige børnepakker, hvor de 4-11-årige »uddannes« til ægte cowboys. Og kan bruge fritiden uden for skolen på blandt andet at fiske, male eller plaske i ranchens store pool. 

tanqueverderanch.com

 

Tivoli x 100

Forlystelsesparken Cedar Point ligger i byen Sandusky i staten Ohio, som bryster sig af at være verdens førende rutsjebane-by. Og parken er da også imponerende – med 74 kørende forlystelser er den, sammen med Wonderland i Canada, den park i verden, der har flest forlystelser. Ud af dem er fire rutsjebaner højere end 60 meter. 

Ud over rutsjebaner er her også et vandland, områder for de mindste og de allermindste, mulighed for at optræde på en scene, kramme Nuser og Søren Brun, og besøge det spritnye område med dinosaurer. 

cedarpoint.com

 

Mickey Mouse & Co. 

Man kommer ikke udenom verdens største forlystelsespark, Disneyworld i Florida, når man taler attraktioner, der kan få børneøjne til at lyse op.

Walt Disney World Resort, som området rettelig hedder, består af fire temaparker, to vandparker, 23 hoteller og en lang række restauranter, butikker, parader, forestillinger og begivenheder i løbet af dagen og aftenen. 

Disneyworld breder sig over 121 kvadratkilometer – et areal på størrelse med Samsø – så sæt mindst et par dage af. Og invester i et fast pass, der giver mulighed for at komme foran i de ellers timelange køer ved de mest populære forlystelser. 

disneyworld.disney.go.com