Guide til tre slags skiferie

Er du ude efter fest, en billig billet eller en anderledes oplevelse?

Der er knald på, når afterskibarerne åbner i Val Thorens. Her bliver der festet igennem – med eller uden dagens ’dummehat’. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stine Larsen

En skiferie er mange ting – alt efter temperament. Nogle vil have fest i gaden fra første pukkel, mens andre bare vil trille rundt på velfriserede pister. Så er der dem, der er flade, men gerne vil afsted alligevel og dem, der bare vil ud på en anderledes oplevelse. Rejseliv.dk giver her forskellige forslag til årets skiferie.

Er du ski-festabe?
Så skal du til Østrig. Hvis det ikke er her, afterskiing blev opfundet, så er det i hvert fald her, det udleves i højeste potens.

Skiområder som Ishgl, Saalbach med den legendariske ’Hinterhag Alm’, som flere gange er kåret som landets bedste afterskiing-sted, og Sölden kæmper om at komme øverst på listen som ski-festabernes paradis.

Men ingen slår trods alt St. Anton med Arlbergs nok ’værste skihytte’, som de selv reklamerer. ’Mooserwirt’ med stedets uvurderlige DJ Gerhard og rekorden som det sted i Østrig, hvor der på årsbasis – målt op mod hyttens kvadratmeter-størrelse – sælges mest øl. Og tænk så lige på, at fadølshanerne kun kører på højttyk i fire måneder. ’Krazy Kanguruh’, hvis svenske ejer efter forlydender lige har solgt stedet, er et andet populært sted i skibyen.

Sverige og Norge kan også

I Frankrig er Val T stedet. Ganske vist forsøger den højalpine satellitby i De Tre Dale af skifte image, men de unge festende skifreaks ’hærger’ stadig i Val Thorens ’downtowns’ 20 barer og to diskoteker, hvor der efter hver skidag er ’mere druk end apres ski’.

Fest kan også rime på fjeld, og nordpå har Åre været førende i den retning. Men Sverige er nu slået på stregen af Norge. I de senere år er Hemsedal for alvor kommet i festhumør, og med kursen på norske kroner er ølpriserne også blevet ’til at tale med’.

Tjek: www.stantonamarlberg.com, www.mooserwirt.at, www.krazykanguruh.com, www.valthorens.com, www.hemsedal.com.

Næste: Hvis du er flad, men gerne vil på ski - så læs videre her