Guide til storbyer med strand

Storbyferie er lig med shopping og seværdigheder. Men nogle steder kan man også tilføje strand. Her er en række muligheder for at kombinere bade- og byferie.

Rio de Janeiro, Brasilien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vanderlei Almeida, Scanpix.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alexandria, Egypten
Hvad: " Middelhavets Perle" kaldes landets andenstørste by, grundlagt af Alexander den store 300 år før vor tidsregning, og der er mange levn fra den lange historie. F.eks. en række nye fund i den østlige havn. Det Nye Bibliotek i Alexandria er nyeste seværdighed i byen, hvor stemningen er mere middelhavsagtig end mellemøstlig.
Stranden: De ligger som perler på en snor, byens fine strande, langs kystvejen, Corniche. Fra øst mod vest f.eks. El-Maamoura, El-Montaza, El-Mandarra,  Miami og Cleopatra - Nogle strande er offentlige, andre private. Tager man lidt uden for byen finder man f.eks. ved den østlige bygrænse Abu Kir stranden, som er en af byens mest fredelige, og mod vest ved forstæderne Bitash og Hanoville ligger El-Agami-stranden med blødt, hvidt sand og klart blåt badevand.
Bedste strandsæson: April-oktober
Info: www.touregypt.net

Cape Town, Sydafrika
Hvad: Der er en ramsaltet friskhed over byen med det flade Table Mountain, hvor en tur op i kabineliften er et must. Det er shoppe- og forlystelseskvarteret Victoria & Alfred Waterfront også. Lidt eftertænksomhed giver en udflugt til Robben Island, der ligger syv km ud fra kysten. Det var her den tidligere præsident og Nobelpris modtager, Nelson Mandela, sad i fængsel under apartheid tiden.
Standen:  Western Cape og Cape Town har 13 blå-flag strande. En af dem er "Clifton 4th" - den fjerde af de trendy Clifton-bybadebugter ud til Atlanterhavet. Når sommervindene blæser er der som regel læ i bugterne på "Atlantic Seaboard". Nummer 4 er den mest besøgte og har også de bedste faciliteter, f.eks. omklædningsrum og udlejning af solstole og parasoller. Gode familiestrande ligger på False Bay kysten.
Bedste strandsæson: September til marts.
Info: www.tourismcapetown.co.za

Barcelona, Spanien
Hvad: Byen der nogle gange er rød og gulstribet efter det catalanske flag, og andre gange rød og blåstribet efter de trøjer, som de lokale fodboldhelte på El Camp Nou spiller i. Oplev den gotiske bydel, gå tur på La Rambla og besøg Paula Güell bygningen og Park Güell med Antoni Gaudis fantasktiske arkitektoniske påfund, for ikke at tale om hans La Sagrada Familia katedral, man stadig bygger på.
Stranden: Fire en halv kilometer sandstrand midt i byen, som bruges året rundt af både byens beboere og turister. Barcelonas turistkontor har beregnet, at der årligt er syv mio. strandgæster på Playa Nova Icària, som alt efter sæson bader, soler, dyrker sport eller bare går en tur og nyder udsigten ud over Middelhavet.
Bedste strandsæson: Maj til september.
Info: www.barcelonaturisme.com

Dubai, De Forenede Arabiske Emirater
Hvad: Det største, det højeste, det dyreste - rekordernes land. Her er nybygninger,hvor den ene er mere utrolig end den anden. Fra palmeøer og hele verden dannet af kunstige øer, til verdens højeste bygning, »Burj Dubai« på over 800 meter. Men her er også lidt, der smager af fortid. F.eks. den gamle basar og guld souk'en.
Stranden: Jumeirah Beach er den mest berømte bystrand i Dubai. Den lange strandstrækning ud til den Arabiske Golf er flankeret af hoteller og strandklubber med private strande. Men der er også strækninger med offentlige strande.
Bedste strandsæson: September-maj.
Info: www.dubaitourism.ae

Honolulu, Hawaii, USA
Hvad: Byen, som er Hawaiis hovedstad, ligger på Oahu og breder sig over  øens sydøstlige kyst. Her kan man opleve historiske seværdigheder som Iolani Palace - der er USAs eneste royale palads - og statuen af kong Kamehameha. Men byen er også stedet for kunst, kultur og underholdning - fra natteliv, levende musik og restaurationsliv til bydelen Waikikis kunstgallerier.
Stranden: Waikiki betyder "springende vand" med hentydning til de mange kilder og floder, der er i området. Men i dag er det mere stranden, man tænker på, når navnet nævnes. Waikiki-stranden, der ligger ud til Stillehavet, er en af verdens mest berømte. Her forlystede Hawaiis kongefamilie sig, og her fulgte alverdens berømtheder efter, da det første hotel "Moana Surfrider" åbnede i 1901. I dag er der hoteller hele vejen langs stranden og Kalakaua Avenue.
Bedste strandsæson: april-september
Info: www.gohawaii.com

Næste side: Lima, Miami, Nice, Rio og Singapore

LÆS MERE